Patejdl po vzore Gotta: Po obrade na Strahove tajná súkromná rozlúčka!
31 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Na poslednú cestu sa zakladateľ legendárnej skupiny Elán vydal v jeden deň dvakrát, rovnako ako pred štyrmi rokmi Karel Gott (+80). Posledný zbohom s Vašom Patejdlom (+68) sa najskôr odohralo v kostole a bolo verejné. A potom sa konala tajná rozlúčka v krematóriu, informuje český Blesk.

Za Gotta sa slúžila zádušná omša v chráme sv. Víta na Hradčanoch, a keď rakvu vynášali z kostola, Slávik sa sám sprevádzal svojou piesňou Už z hôr znie zvon. Potom bola rakva odvezená do motolského krematória, kam ju vyprevadila iba Gottova manželka a štyri dcéry.

Neverejný akt

Rovnaký scenár sa včera odohral na Strahove. Keď po bohoslužbe z baziliky Nanebovzatia Panny Márie vynášali rakvu, Patejdl sa sám sprevádzal piesňou Ja viem.  Potom čierny mercedes s rakvou a za ním šedivý mercedes vyrazili zo Strahova cez Vltavu smer Strašnice.

Tam v krematóriu došlo ku kremácii. Druhého smútočného a neverejného aktu sa zúčastnila len manželka Milka, syn Benjamin a Vašova sestra Otília. 

Strach o mamičku

Hudobníkova mamička, taktiež Otilia, zostala po bohoslužbe radšej na Strahove. Prežiť svoje dieťa je to najotrasnejšie, čo sa môže rodičovi stať. A Vašova náhla a nečakaná smrť s mamičkou Otiliou ešte vzhľadom na jej vek zamávala poriadne.

Rodina sa o ňu veľmi bála a nenechala ju ani sekundu bez dozoru. Pri ceste do kostola a z kostola ju podopierala a neustále sa ju snažila upokojovať. Keď bohoslužba skončila, všetci boli šťastní, že to mamička prežila. O tom, že by odišla do krematória, sa ani na chvíľku neuvažovalo.

Smutný deň! Posledná rozlúčka s Vašom Patejdlom bude dnes
Pozvaní hostia aj verejnosť sa v stredu popoludní na pražskom Strahove naposledy rozlúčia s hudobníkom a dlhoročným členom slovenskej skupiny Elán Vašom Patejdlom. Pre verejnosť bude vyhradený priestor na nádvorí kláštora, kde sa ľudia budú môcť... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme