NAĎ sa vyhráža SZPB: Absolútne sa utrhli z reťaze! JA to tak NENECHÁM! (VIDEO)
31 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Exminister obrany Jaroslav Naď sa tentokrát pustil do Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov (SZPB). Táto organizácia podľa neho porušuje svoje vlastné stanovy. Vyčíta im proruské aktivity a tiež, že túto organizáciu všetci financujeme. A kto chce platiť ochranku Vám, pán Naď? Potom ako ste Slovákov dourážali? 

Bývalý minister dokonca našiel rozdiel medzi stanovami a konaním SZPB. Predstavitelia Zväzu si dovolia fotiť sa ľuďmi zo strany Republika, ktorú nazval Fašoblikou a nelegitímny predseda SZPB podľa neho koná podľa vlastných politických záujmov.

Naď zrejme pozabudol, že aj on a jeho Demokrati boli vo vláde nelegitímne. Lenže práve oni boli tí, kto „rozdával karty“, preto mu to neprekážalo. Naď sa však rozhodol, že je načase, aby ministerstvo obrany skončilo spoluprácu so SZPB a v tomto zmysle „inštruoval“ aj Martina Sklenára, svojho nástupcu.

Porušujú vlastné stanovy

„SZPB, naozaj, ešte dne s som si pozrel aj základné body v stanovách, sa absolútne utrhol z reťaze a realizuje ako keby všetko, čo je v protiklade tomu, čo má stanovené vo svojom zakladajúcom dokumente,“ skonštatoval Jaroslav Naď.

Protifašistické hnutie má KRITIKOV: Čo sa im nepáči?
Kritici vývoja v Slovenskom zväze protifašistických bojovníkov (SZPB) zakladajú vlastné občianske združenie s názvom Slovenské protifašistické hnutie. Spojiť chcú všetky protifašistické sily na Slovensku. SZPB kritizujú za zbližovanie sa s hnutím... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Nehovoria to, čo chce Naď počuť

„Hovoria, že budú bojovať proti fašizmu a oni sa fotia a spolupracujú  s fašistami, alebo s extrémistami. Médiá zistili, že došlo aj k pochybeniu pri voľbe a ten samozvaný predseda, ktorý tam je dnes a fotí sa s predstaviteľmi strany Republika, ktorú každý pozná, ako  Fašoblika, jednoducho je v podstate nelegitímnym predsedom a koná len na základe toho, aké on má osobné politické záujmy,“ myslí si Naď.

V nelegitímnej vláde

"Legitimita jeho vlády je minimálna od momentu, ako stratil dôveru v parlamente, takže už vtedy mali hľadať spôsob, ako dôjsť čo najskôr k predčasným voľbám," konštatoval ešte v januári politológ Štefančík. A to si vláda, ktorej členom bol aj Naď, robila chúťky vládnuť aj po voľbách.

Hegerovi Demokrati vôbec nemusia obstáť
V utorok 7. marca Eduard Heger oznámil svoje predsedníctvo v strane Demokrati. Politológ Radovan Štefančík hodnotí jeho premiérsku legitimitu, ale aj možný volebný výsledok. Súčasťou strany Demokrati bude aj niekoľko ministrov súčasnej odvolanej... Čítať ďalej
08 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Dovoľujú si cestovať do Ruska

Naď pripomína, že SZPB, ktorého predstavitelia sa pokútne stretávajú aj s rôznymi predstaviteľmi Ruskej ambasády, dokonca si na jej pozvanie dovolili vycestovať do Ruska; tejto organizácií SR z rozpočtu platí niekoľko stotisíc eur ročne.

„Prečo sa my skladáme na to, aby niekto realizoval aktivity, ktoré sú v príkrom protiklade so základnými záujmami SR, ktoré sú definované v tak strategických dokumentoch, ako je obranná a bezpečnostná stratégia a tak ďalej,“pohoršuje sa Naď a chváli sa, že ešte ako minister obrany výrazne limitoval spoluprácu so SZPB.

Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Hlavný denník, ilustračný obrázok
Redakcia Hlavného denníka: Mnohí čitatelia, aj politické strany chápu dôležitosť toho, čo robíme. Patríme medzi najväčšie médium na opačnej strane barikády, ktoré hovorí nahlas to, čo sa už inde nedozviete. Dnes viac ako doteraz potrebujeme vašu pomoc.

Posledná kvapka

„Oni potom vyplakávali, prečo to robíme. Nuž preto sme to robili, lebo sme dlhodobo evidovali to, čo oni robia,“konštatuje Naď, podľa ktorého SZPB spochybňuje naše členstvo v euroatlantických štruktúrach. Prekáža mu, že si robia fotky a vstupujú do politiky s extrémistami. Preto si Naď, ešte ako minister povedal, že ak sa to nezmení, rezort obrany s takouto organizáciou spolupracovať nebude. Poslednou kvapkou pre Naďa boli oslavy SNP vo Zvolene, ktoré spoločne so SZPB organizovala strana Smer.

Poslal preto svojmu nástupcovi a priateľovi odkaz – je načase oficiálne vypovedať akúkoľvek spoluprácu MO SR s touto organizáciou, ktorá podľa Naďa s bojom proti fašizmu nemá absolútne nič spoločné.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Predvolebná kampaň DEMOKRATOV! Na barikády proti Republike s kartónom zo supermarketu (VIDEO)
To nevymyslíš! Predstavitelia Demokratov Andrea Letanovská a Eduard Heger sa na zvolenské námestie, kde prebiehali národné oslavy SNP pre ľudí z celého Slovenska organizované Smerom, postavili s "predvolebným plagátom". Narýchlo načarbaným heslom... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť sil