Na trati Galanta - Trnava od 1. septembra obnovia železničnú dopravu
31 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na trati Galanta - Trnava od 1. septembra obnovia železničnú dopravu. Náhradná autobusová doprava sa v úseku Galanta - Sereď ruší a všetky vlaky na linke Galanta - Trnava budú začínať a končiť v stanici Galanta. TASR o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč.

Ako doplnil, doprava je od 12. mája prerušená z dôvodu havarijného stavu cestného mosta ponad železničnú trať v meste Sereď. "Z bezpečnostných dôvodov bolo nariadené zastavenie železničnej dopravy popod poškodenú mostnú konštrukciu," uviedol Kováč.

Most na ceste I/61 nad železničnou traťou v Seredi sprístupnia aj pre chodcov a cyklistov. "Pohyb cyklistov a chodcov na moste zabezpečila SSC dopravným značením. Otvorenie mosta vyplynulo z dohody zástupcov SSC, Železničnej spoločnosti Slovensko, Okresného úradu Trnava a krajského dopravného inšpektorátu Trnava," informoval Martin Guzi z komunikačného odboru Slovenskej správy ciest (SSC).

SSC pripravuje rekonštrukciu mosta, keď sa starý most postavený v roku 1950 zbúra a na jeho mieste sa postaví nový most. "Začiatok stavebných prác očakávame po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa nového mosta v prvom štvrťroku 2024. Doba rekonštrukcie sa predpokladá na 12 mesiacov. Počas realizácie prác bude zabezpečený prechod pre peších a cyklistov po dočasnej lávke so šírkou tri metre," informoval Guzi.

Predvolebná kampaň DEMOKRATOV! Na barikády proti Republike s kartónom zo supermarketu (VIDEO)
To nevymyslíš! Predstavitelia Demokratov Andrea Letanovská a Eduard Heger sa na zvolenské námestie, kde prebiehali národné oslavy SNP pre ľudí z celého Slovenska organizované Smerom, postavili s "predvolebným plagátom". Narýchlo načarbaným heslom... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

 

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme