20 MILIÓNOV PRE IGORA! OĽaNO je len TUČNÉ SPORIACE PRASIATKO
31 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Do krachu smeruje firma, ktorá spravovala peniaze Matovičovcov. A v rovnakom čase sa začína hovoriť o tom, že aj Slovensko. Upozorňuje na to na sociálnej sieti exminister školstva Juraj Draxler. Podľa politika sa však Igor Matovič každopádne o budúcnosť báť nemusí, v jeho eseročke s názvom OĽaNO, ktorú naplno ovláda, má uložených okolo 20 miliónov eur.

Arca to má za pár

Pred tromi rokmi do úpadku skĺzla Arca, firma, kde mali časť svojich peňazí uloženú aj Matovičovci (Matovič nemá rád finančné skupiny, ale peniaze si nechával spravovať J&T a spomínanou Arcou). Tri roky sa veritelia firmy a súd rozhodovali, či sa firma dá nejako ozdraviť. Tak, aby nemuselo dôjsť k tvrdému rozpredaju aktív, pripomína čitateľom Draxler kauzu Arca.

Hovorí, že teraz už všetci hodili uterák do ringu a začína sa rozpredaj toho, čo kedysi papierovo obrovská firma vlastnila.

"A vychádza najavo, že stav je ešte horší, ako si všetci mysleli. Investičná firma síce vlastní nejaké podniky, ale tie sú v skutočnosti v horšom stave, ako sa zdalo. Nad hlavu zadĺžené. Na vyplatenie peňazí ľuďom, ktorí Arce napožičiavali, vrátane Matovičovcov, tak neostane takmer nič. Oni si podľa dostupných informácií síce kontroverzne väčšiu časť peňazí vybrali, ale nie úplne všetky," vysvetľuje politik.

Jaroslav Naď to dal takto: Fašoblika, žumpa, pomýlenec...
Jaroslav Naď sa upustil. Na sociálnej sieti nazval člena strany Republika fašoblikou, pomýlencom, extrémom, žumpou a stelesneným zlom. Jaroslav Naď reagoval na príspevok Tomáša Špačeka, člena Republiky. "Boli sme si na Slavíne uctiť pamiatku... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

Eseročka s názvom OĽaNO

Podľa Draxlera sa však Igor Matovič každopádne o budúcnosť báť nemusí, v jeho eseročke s názvom OĽaNO, ktorú naplno ovláda, má uložených okolo 20 miliónov eur. Tie by mali ísť na osvetovú činnosť, prácu regionálnych štruktúr a prípravu odborných dokumentov.

"Nič z toho ale OĽaNO, ktoré ani nemá riadne sídlo, nerobí. "Strana" je len tučné sporiace prasiatko pre Igora," prízvukuje Draxler.

Juraj Draxler, foto: FB/JD | Juraj Draxler

Dať eurofondy a investície Remišovej bol proste "geniálny" nápad!

Zhodou okolností v tieto týždne sa medzitým začína spomínať, že zle sú na tom aj slovenské verejné financie. Rozdalo sa toho veľa (napríklad na nezmyselné plošné testovania) a na druhej strane, čo je oveľa horšie, neinvestovalo sa tak, aby to zakladalo nádej na vysoký hospodársky rast, ktorý by aj verejným financiám do budúcna pomáhal, konštatuje politik.

"Dať eurofondy a investície Veronike Remišovej bol proste "geniálny" nápad," krúti hlavou a dodáva: "Mimochodom, špeciálne za zmienku stojí ako počas pandémie niektoré krajiny intenzívnejšie rozbehli infraštruktúrnu výstavbu, u nás, naopak, padla. Vrátane toho, že máme najmenej rozostavaných bytov za 30 rokov, napriek sľubom o masívnej bytovej výstavbe. Aj preto sa peniaze budú vrážať do vysokých cien bývania a nie do niečoho produktívneho, pričom časť ľudí bude kvôli zlému pomeru príjmov a nákladov na život radšej žiť a pracovať mimo Slovenska. A doma budú ekonomike chýbať."

Podľa Draxlera sa tak o niekoľko rokov môže stať, že investori začnú Slovensku požičiavať za výrazne vyššie úroky, keďže ho budú považovať za rizikové, a začnú sa problémy.

Ale kde už bude vtedy Igor...

Prezidentka sa ROZCÍTILA a posiela odkaz politikom.
Kto je bez viny, nech hodí kameňom? Prezidentka SR Zuzana Čaputová by si želala, aby bol posledný mesiac pred parlamentnými voľbami politickou súťažou, nie politickou vojnou. Lídri majú podľa nej vážiť slová, pretože nenávisť a nevraživosť sa... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme