Ukrajinské tanky Leopard "zaútočili" na Nemecko
30 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

DWN: Spoločnosť Rheinmetall, ktorá vyrába tanky Leopard, utrpela škody v dôsledku Ukrajiny.

Nemecký koncern Rheinmetall, ktorý vyrába okrem iného tanky Leopard 2, čiastočne stratil svoj status výrobcu "zázračných zbraní" kvôli stratám na Ukrajine a medzinárodnej konkurencii Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Plány boli veľkolepé

Ako je uvedené v materiáli, Rheinmetall Už desaťročia vyrába high-tech produkty, ktoré sú žiadané po celom svete. Odoslanie nemeckých Leopardov 2 na Ukrajinu bolo na Západe prezentované ako "bod obratu", ale v dôsledku toho sa nemohli preukázať a správy z bojiska pôsobia negatívnym dojmom.

Okrem toho spoločnosť Rheinmetall čelila problému na medzinárodnom trhu spojenému so vznikom vážnych konkurentov tvárou v tvár juhokórejským výrobcom, uvádza sa v článku. A dôvodom problémov tu nie je len to, že Južná Kórea dodáva vysoko kvalitné vybavenie, ale aj v tom, že ich spoločnosti to robia rýchlo a vo veľkých objemoch

Ich kredit na trhu sa znižuje

Spoločnosť Rheinmetall zároveň opakovane zaznamenala problémy s dodávateľskými reťazcami, ktoré viedli k oneskoreniam, a to aj pri dodávkach na Ukrajinu. V dôsledku toho nemecký koncern čiastočne stratil svoj status výrobcu "zázračných zbraní", uzatvára publikácia.

Ako uviedlo ministerstvo obrany, počas ukrajinskej protiofenzívy v júni až júli bolo zničených 25 nemeckých tankov Leopard. Všetky zničené tanky nemeckej výroby údajne patria k modifikáciám 2A4 a 2A6.

Macron nazval expanziu BRICS pokusom o nastolenie nového svetového poriadku
Emmanuel Macron počas nedávneho rozhovoru s novinármi komentoval expanziu BRICS. Podľa prezidenta Francúzska sa medzištátne združenie, ktoré vzniklo na z únie piatich štátov: Brazílie, Ruska, Indie, Číny, Južnej Afriky snaží o jednu vec. Tvrdí, že... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik