Rusi opäť udreli... ale zas tá matematika... (VIDEO)
30 | 08 | 2023 I Milan Laca

Ruská armáda zaútočila na riadiace a spravodajské strediská ozbrojených síl Ukrajiny.

Ruská armáda uskutočnila raketové útoky na kontrolné a spravodajské stanovištia Ozbrojených síl Ukrajiny, vyhlásilo ministerstvo obrany v správe o priebehu špeciálnej operácie.
Masívny útok
„Ozbrojené sily Ruskej federácie začali v noci 30. augusta skupinový úder presnými zbraňami dlhého doletu, vzdušnými a námornými, na nepriateľské veliteľské a prieskumné body.
USA dodali milióny kusov munície na Ukrajinu
Pentagon: USA previezli za rok a pol na Ukrajinu 3 milióny rakiet a granátov. Spojené štáty poslali na Ukrajinu viac ako tri milióny reaktívnych striel, rakiet, mínometných a delostreleckých granátov za rok a pol od začiatku konfliktu. Vyhlásila... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Milan Laca
Kyjev útok potvrdil, ale...

Denník The Guardian ukázal video nočného raketového útoku v Kyjeve a jeho následkov. Ide o moment, keď v noci 30. augusta zasiahli úlomky ruskej rakety obchodný dom  Auchan v okrese Darnyckij v hlavnom meste, zachytilo video, píše Ukrajinská pravda.  V Kyjeve dopadli úlomky rakety na strechu obchodného domu "Auchan" v okrese Darnyckyj, potvrdilo ministerstvo vnútra.

Dopad "úlomkov" rakety na Kyjev 

Také dávno nebolo

"Kyjev od jari nepocítil taký silný útok. Nepriateľ vykonal masívny kombinovaný útok pomocou dronov a rakiet. Celkovo bolo silami a prostriedkami protivzdušnej obrany zničených viac ako 20 nepriateľských cieľov," informovala KGVA. Záchranári sú stále na mieste, aby odstránili následky. „Hlavné je pre nás zaplátať strechu pred začiatkom dažďov, aby sa tovar nepoškodil,“ hovoria pracovníci  obchodného domu Auchan.  

Zdroj: @reprofoto via Twitter

 

Čosi celkom nesedí...

V noci 30. augusta ukrajinskí obrancovia zničili 43 vzdušných cieľov zo 44 vypustených Rusmi: 28 riadených striel a 15 útočných bezpilotných lietadiel. Vyhlásil veliteľ Vzdušných síl ozbrojených síl Ukrajiny generálporučík Mykola Oleščuk  Mykola Oleščuk v telegrame. Celkovo bolo zaznamenaných 44 nepriateľských vzdušných cieľov:

  • 28 rakiet Ch-101/Ch-555/Ch-55 odpaľovaných vzduchom z 11 strategických lietadiel Tu-95ms z Kaspického mora a oblasti Engels;
  • 16 dronov typu „Shahed-136/131“ z južného a severného smeru (Prymorsko-Akhtarsk, Kursk).

Protilietadlová obrana fungovala pozdĺž trasy letu rakiet a dronov v mnohých regiónoch Ukrajiny. Na odrazení leteckého útoku sa podieľali protilietadlové raketové sily, stíhacie lietadlá, mobilné hasičské skupiny a iné prostriedky ničenia, povedal Oleščuk.

Ukrajinské tanky Leopard "zaútočili" na Nemecko
DWN: Spoločnosť Rheinmetall, ktorá vyrába tanky Leopard, utrpela škody v dôsledku Ukrajiny. Nemecký koncern Rheinmetall, ktorý vyrába okrem iného tanky Leopard 2, čiastočne stratil svoj status výrobcu "zázračných zbraní" kvôli stratám na Ukrajine... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik