POTRVDENÉ! Ivan Korčok bude kandidovať za prezidenta
30 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Ivan Korčok bude kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. Dlhoročný diplomat a bývalý minister zahraničia chce ísť do volieb ako občiansky kandidát. Svoje rozhodnutie oficiálne oznámil v stredu v rodnej Banskej Bystrici.

"Mojím hlavným cieľom je pomôcť Slovensku. V prípade, že uspejem, chcel by som niesť spoluzodpovednosť za to, ako naša krajina napreduje. Chcem ponúknuť moju skúsenosť z 30 rokov služby Slovenskej republike, nadstraníckosť a zároveň jasné postoje k tomu, ako by sa život v našej krajine mal vyvíjať," uviedol Korčok.

Podľa Korčoka Slovensko dlhé roky prešľapovalo na mieste a je potrebné urobiť všetko pre to, aby sa krajina vymanila zo stagnácie. V kampani chce hovoriť aj o téme vlastenectva a otázke ukotvenia Slovenska.         

Hlavu štátu volia občania Slovenskej republiky v priamych voľbách tajným hlasovaním na päť rokov. Ústava SR hovorí, že kandidátov na prezidenta navrhuje najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania na základe petície s 15.000 podpismi. Návrhy na voľbu sa odovzdávajú predsedovi parlamentu najneskôr do 21 dní od vyhlásenia volieb.

Súčasnej prezidentke SR Zuzane Čaputovej uplynie mandát v roku 2024. O funkciu sa nebude opätovne uchádzať.

O zásadnom rozhodnutí exministra zahraničných vecí a európskych záležitostí informoval dňa 28. augusta (pondelok) Denník N, konkrétne redaktorka Monika Tódová. Tódová uviedla aj to, kedy Ivan Korčok ohlási svoju kandidatúru a samozrejme, jeho rozhodnutie patrične okomentovala. Nemohlo chýbať: "...lebo Fico".

Ivan Korčok v stredu oznámi, že bude kandidovať za prezidenta. Jeho rozhodnutie je zásadné aj vzhľadom na septembrové voľby, píše pre Denník N, v Newsfiltri Monika Tódová. 

Kandidatúru Ivana Korčoka, Tódová patrične okomentovala

Ak by totiž po nich vládol Robert Fico, pre krajinu bude nesmierne dôležité, aby sa stal prezidentom človek pripravený aj na to, čo zažívali v úrade od vládnej moci Michal Kováč alebo Andrej Kiska.

„S Ficom sa aj v tomto vrátime hlboko do minulosti. Je dobré, že si to Korčok uvedomuje a má odvahu aj na takýto potenciálny zápas o demokraciu,“ píše sa na stránkach Denníka N.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik