Orbán hrozí vojnou! Komu?
30 | 08 | 2023 I Milan Laca

Orbán: Maďarsko bude považovať útok na trasu dovozu plynu z Ruskej federácie za dôvod na vojnu.

Budapešť a Belehrad budú považovať zásahy do trás, ktorými krajiny získavajú ruský plyn, za dôvod vojny. Maďarský premiér Viktor Orbán to pripomenul v rozhovore s televíznym moderátorom Tuckerom Carlsonom, uvádza RIA Novosti.

Zbabelci?

„My, Maďari, sme okamžite dali najavo, že existuje ďalší plynovod – nie Nord Stream, ale južný prúd, cez ktorý prichádza plyn z Ruska pozdĺž južného koridoru – Turecko, Bulharsko, Srbsko, Maďarsko. Spolu s predsedom srbskej vlády sme jasne povedali, že ak chce niekto urobiť to isté s južným koridorom, čo sa urobilo so severným koridorom, tak to budeme považovať za casus belli (dôvod na vojnu), teroristický útok a okamžite budeme reagovať,“ povedal.maďarský premiér. Podľa neho, maďarská vláda považovala absenciu rovnako tvrdej reakcie Nemecka za „prejav deficitu suverenity“.

Český prezident: Rusko nesmie vyhrať!
Pavel: Ruská agresia hrozí nabúrať platný medzinárodný poriadok. Ruská agresia i rastúca asertivita hrozí nabúrať doteraz platný medzinárodný poriadok, vystavaný na dohodnutých pravidlách a spolupráci. V prejave k českým veľvyslancom na Pražskom... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Milan Laca

Kyjev škodí!

Predtým Orbán povedal, že odmietnutie Ukrajiny tranzitovať plyn z Ruskej federácie, poškodzuje energetickú bezpečnosť Maďarska. Pred zavedením sankcií proti Rusku a zničením Nord Streamu bolo, podľa neho, „všetko v poriadku“. Poznamenal, že Budapešť teraz hľadá nové trasy dodávok plynu, v tomto smere sa uvažuje predovšetkým o Tureckom prúde a jeho vetvách, cez ktoré sa vyváža ruský plyn do Európy, vrátane Maďarska.

Okamžite udrú!

"Spolu so srbským premiérom sme jasne povedali, že ak niekto bude chcieť urobiť to isté s južným koridorom, budeme to považovať za príčinu na vojnu, teroristický útok a okamžite zareagujeme," zdôraznil Orbán.

Maďarský premiér vyzval na upustenie od takýchto plánov a objasnil, že varovanie nebolo adresované Rusku.

Nemecké médiá už skôr upozorňovali na podiel Kyjeva na výbuchoch na plynovode. Pri vyšetrovaní nezistili  skutočnosti, potvrdzujúce vinu ruskej strany na tomto incidente.

Macron nazval expanziu BRICS pokusom o nastolenie nového svetového poriadku
Emmanuel Macron počas nedávneho rozhovoru s novinármi komentoval expanziu BRICS. Podľa prezidenta Francúzska sa medzištátne združenie, ktoré vzniklo na z únie piatich štátov: Brazílie, Ruska, Indie, Číny, Južnej Afriky snaží o jednu vec. Tvrdí, že... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik