MZ SR zavádza dočasné opatrenie kvôli neprispôsobivým občanom!
30 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

O dočasnom opatrení kvôli neprispôsobivým občanom informuje ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti. 

"Na ministerstve zdravotníctva denne vítame desiatky hostí, ktorí sa zúčastňujú rôznych rokovaní - s ministrom, štátnymi tajomníkmi, generálnym tajomníkom služobného úradu a mnohých odborných pracovných skupín. Niektorí naši hostia sa po rokovaní rozhodnú informovať verejnosť o ich priebehu a o svojich postojoch. Využívajú na to átrium ministerstva, ktoré je prístupné verejnosti. Konajú v ňom tlačovky, novinári využívajú priestor na svoju prácu, naši hostia tam zvyknú čakať na stretnutia a rokovania. V átriu sa nachádza aj fotostena s logom MZ SR, pred ktorou sa konajú tlačové brífingy ministerstva. Naši hostia takmer vždy pritom rešpektujú, že sa nachádzajú na pôde ministerstva a preto túto fotostenu pre potreby svojich vlastných tlačoviek alebo mediálnych výstupov nepoužívajú. Ak účastníci rokovaní a stretnutí potrebujú použiť “kecpult”, slušne sa opýtajú či si naň môžu novinári položiť mikrofóny a nahrávať obraz tak, aby nebolo vidieť logo ministerstve. Prípadne si brífing urobia pred budovou ministerstva. V skratke povedané: naši hostia a partneri sa prispôsobujú aj nepísaným pravidlám," píše sa na stránke ministerstva zdravotníctva.

"Už opakovane sa však stalo, že do átria nabehla skupina osôb, ktorá sa očividne nedokáže prispôsobiť zaužívaným pravidlám a zakladom slušnosti. Neakceptovali ani žiadosti pracovníkov ministerstva, aby tento priestor nevyužívali na svoje aktivity. Aj preto sme museli pristúpiť k dočasnému odstráneniu fotosteny a “kecpultu” z priestoru átria, aby ministerstvo nebolo spájané s politickými aktivitami týchto osôb. Zároveň považujeme za dôležité zdôrazniť, že na ministerstve sú vítaní všetci naši hostia, s ktorými síce nemusíme mať rovnaký pohľad na riešenie niektorých otázok, no vyznávame rovnaké hodnoty a zásady: slušnosť, rešpekt k pravidlám a zvyklostiam a vzájomnú úctu," dodali v závere príspevku.

FOTO: Facebook: Ministerstvo zdravotníctva

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme