Laššáková: Pišta, si si istý, že tomu rozumieš? Lebo to tak nevyzerá (VIDEO)
30 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Tentokrát právnička Laššáková "nachytala na hruškách samotného veľkého policajného prezidenta Štefana Hamrana. Ten buď nevedel, alebo zavádzal u ZKH. Keď si to dovolí novinár u svojho kolegu, Laššáková možno maximálne „zdvihne obočie“. Keď sa to však stane policajnému prezidentovi, je to podľa nej cez všetky čiary.

Laššáková si totiž v jednom z početných rozhovorov, ktoré Hamran poskytuje, všimla nezrovnalosť v Hamranovom tvrdení o tom, že Kováčik, ako špeciálny prokurátor bol zvolený za éry Smeru, teda ako povestný „náš človek“. Laššáková si všíma aj ďalšiu nezrovnalosť v médiách, no podľa tohto myslenia je „smerák“ aj sám Hamran, či Zuzana Čaputová – na svoje funkcie (Hamran v Lynx Commande) sa dostali počas vlády Smeru. Podľa dekana Právnickej fakulty Univerzity Komenského (PF UK) Eduarda Burdu Hamran nemá čo robiť na poste, ktorý zastáva.

Policajný prezident, mediálna hviezda

„Ja chápem, že obhajoba to zľahčuje. Obhajoba to zľahčovala aj v prípade dvadsaťdva, alebo koľko právoplatne odsúdených ľudí, ktorí sú zo systému „našich ľudí“, z 12-ročnej éry pána bývalého trojnásobného premiéra,“ hovorí Štefan Hamran v dokrútke.

„Pista biztos érted ezt? Mert nagyon nem úgy néz ki - Pišta, si si istý, že tomu rozumieš? Lebo to tak nevyzerá,“konštatuje Laššáková ako po Maďarsky, tak po Slovensky a pokračuje v dokrútke Hamranom, ktorý nevylučuje, že vyšetrovanie by sa mohlo rozšíriť, pretože dnes sa už nevyšetruje tak, ako za systému našich ľudí, kde boli vyšetrovania podľa neho účelové. Preukázalo sa to podľa Hamrana aj v prípade Dušana Kováčika, „,,,ktorý bol mimochodom nominantom bývalého premiéra trojnásobného,“ dodáva policajný prezident.

Srdcervúce slová Joža Ráža na poslednej rozlúčke s Vašom Patejdlom (VIDEO)
S Vašom odišiel kus Elánu, ale v Eláne zase s nami navždy zostane kus Vaša. Na poslednej rozlúčke hudobníka Vaša Patejdla v Bazilike Nanebovzatia Panny Márie na pražskom Strahove to v stredu uviedol spevák skupiny Elán Jožo Ráž. Informuje... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Laššáková žasne

„Štefan Hamran príjme pozvanie k novinárke, posadí sa tam a povie, že Dušan Kováčik bol nominantom Smeru. Vážne? Dušan Kováčik sa stal špeciálnym prokurátorom 1. septembra 2004. Ten úrad vtedy vznikal,“pripomína Laššáková s tým, že do výberového konania, vypísaného Generálnou prokuratúrou sa mohol prihlásiť každý s prokurátorskou praxou, ak spĺňal zákonom stanovené podmienky – vek, vzdelanie, prax a bezpečnostná previerka. Kováčik v r. 2004 prešiel ako víťaz cez hlasovanie v NR SR. Predsedom vlády bol od r. 1998 do r. 2006 Mikuláš Dzurinda. Nie Robert Fico, ako to Hamran u ZKH tvrdil.

Z éry Smeru

„Mohla si to pozrieť aj ona... Ale človek ani nepredpokladá, že štátny orgán nebude vedieť, o čom rozpráva. Ďalší denník, ktorý bol zrejme zavádzaný, zverejnil obrázok, na ktorom sú odsúdení zo siete zločincov Smeru. Ľudia zo Slovenskej informačnej služby, polície, Finančnej správy, podnikatelia, advokáti, pričom Laššáková netuší, ako môže byť advokát z éry Smeru, či policajti z éry Smeru, ktorí sú vlastne kariérni úradníci.

Denník N

„Mimochodom, pán Hamran. Vy ste sa kedy stali riaditeľom, či náčelníkom Biele pierko, pardon, Lynx Commanda? To nebolo za éry Smeru náhodou? Však vy ste čistý Smerák,“ zisťuje právnička.

Zaujala ju ešte jedna vec

Na obrázku figuruje aj tvár Jána Kaľavského, preto sa Laššáková pýta, kedy odsúdili jeho a na vysvetlenie dodáva, že je ešte stále nevinný, keďže rozsudok nie je právoplatný. Vracia sa však ešte k Dušanovi Kováčikovi, pretože ten prešiel normálnym výberovým konaním a splnil všetky podmienky.

Kde sú korene dnešného multichaosu v bezpečnostných zložkách
Z dažďa pod odkvap. Asi tak sa dá charakterizovať výmena vlády koalície OĽaNO, Za ľudí, Sme rodina (predtým aj SaS) za prezidentkinu vládu úradníkov. A to v máji ako Čaputová, tak Ódor vyhlasovali, že ich cieľom do volieb je spojiť rozhádanú... Čítať ďalej
30 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Dnešný špeciálny prokurátor Daniel Lipšic

„Ten Daniel Lipšic, ktorý nesplnil zákonom dané podmienky a kvôli nemu sa účelovo menil zákon,“ pripomína Laššáková s tým, že nikomu nevadí, že na čele Špeciálnej prokuratúry je odsúdený páchateľ. Hoci spáchal trestný čin z nedbanlivosti, aj tak je to stále trestný čin.

Kováčik vraj nestíhal

Laššáková Hamranovi pripomenula, že by sa mohol Daniela Lipšica opýtať na to, čo je s trestnými vecami, ktoré Dušan Kováčik ako špeciálny prokurátor nestíhal. „Už ich Daniel Lipšic stíha?,“zaujíma Laššákovú. Tá sa tiež pýta, či už keď je tam „náš človek“, tak tie kauzy, ktoré sa pripisovali Kováčikovi, už stíhať netreba. Lenže to pán Hamran veľmi rád vyvracia – podľa neho pominula éra „našich ľudí“...

Prezidentka – Smeráčka?

„Takže pán Hamran, tieto vaše skratky sú zrovna takého razenia, ako by niekto začal tvrdiť, že Zuzana Čaputová je z éry Smeru, lebo však bola zvolená v roku 2019, keď bol pri moci Smer. Neklamte nabudúce ženám,“ končí tradičným odporúčaním Laššáková.

Nie je nadstranícky

„Policajný prezident nie je nad vecou a svoje osobné názory pretavuje do svojej práce, čím vlastne diskredituje celý policajný zbor a za týchto okolností na svojej stoličke nemá čo robiť a zodpovednosť za to nesú premiér Ódor a prezidentka Čaputová,“ myslí si dekan PF UK Burda, ktorý má problém aj s tým, že policajný prezident sa nás počas svojich početných mediálnych výstupov snaží presviedčať o tom, že nemáme právo spochybňovať, či si polícia robí svoju prácu dostatočne dobre a či nezneužíva svoju moc, čo by malo byť trestné.

DEKAN PF UK BURDA: HAMRAN nemá čo hľadať na svojej stoličke!
Čo sa na Slovensku vôbec deje? Z kusých informácií, ktoré máme či už od politikov, alebo z tlačovej konferencie policajného prezidenta podľa dekana Právnickej fakulty Univerzity Komenského (PF UK) Eduarda Burdu vieme, že boli zadržaní ľudia, ktorí... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik