USA dodali milióny kusov munície na Ukrajinu
30 | 08 | 2023 I Milan Laca

Pentagon: USA previezli za rok a pol na Ukrajinu 3 milióny rakiet a granátov.

Spojené štáty poslali na Ukrajinu viac ako tri milióny reaktívnych striel, rakiet, mínometných a delostreleckých granátov za rok a pol od začiatku konfliktu. Vyhlásila námestníčka šéfa Pentagonu Kathleen Hicksová.
Obrovské množstvo
"Za posledných 18 mesiacov sme na Ukrajinu poslali viac ako 3,1 milióna kusov striel. A to sú len štyri kategórie munície," povedala Hicksová na obrannej konferencii vo Washingtone.
Ruské zbrojovky "fičia" na plný výkon (VIDEO)
Medvedev: výroba v podnikoch vojensko-priemyselného komplexu sa vykonáva v troch zmenách. Podpredseda Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev vyhlásil, že Rusko si zabezpečuje všetky druhy zbraní – a „nad rámec aktuálnych potrieb“ ozbrojených síl.... Čítať ďalej
29 | 08 | 2023 | Milan Laca
Za milairdy!
Hicksová pripomenula, že objem americkej vojenskej pomoci Ukrajine už presahuje 43 miliárd dolárov. Biely dom požiadal Kongres o ďalších 21 miliárd dolárov pre Ukrajinu, vrátane 13 miliárd dolárov na dodávky zbraní a munície.
Pomáhali...
„V spolupráci so súkromným sektorom sme Ukrajine tiež pomohli získať prístup k dôležitým komerčným technologickým príležitostiam, ktoré jej umožnili zmeniť situáciu na bojisku,“ povedal Hicksová. Ako príklad uviedla satelitný internet Starlink.
Do posledného Ukrajinca?
USA žiadajú Ukrajinu, aby sa akýmikoľvek prostriedkami zmocnila Melitopolu. New York Times: USA odporučili ozbrojeným silám Ukrajiny, aby vrhli všetky svoje sily do dobytia Melitopolu. Vpred! Po neúspechu ukrajinskej protiofenzívy Washington... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik