Opäť Prigožin! Očakával atentát! Putin to vedel
30 | 08 | 2023 I Milan Laca

Prigožin vedel o hroziacom pokuse o atentát vedel.

Lukašenko: Prigožin vedel, že sa chcú pokúsiť o atentát naňho. 

Lukašenko vedel!
Začiatkom roku 2023 sa bieloruský prezident Alexander Lukašenko dozvedel o príprave atentátu na zakladateľa Wagnerovcov  Jevgenija Prigožina. Túto informáciu odovzdal Kremľu, vyhlásil Lukašenko  v rozhovore s novinármi.
Zúčastní sa Putin na Prigožinovom pohrebe?
Dmitrij Peskov rozptýlil všetky pochybnosti. Vladimir Putin sa nezúčastní na pohrebe Jevgenija Prigožina, oznámil v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Novinárom povedal, že Kremeľ nevie o plánovaných pohrebných opatreniach a dodal, že je to... Čítať ďalej
29 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová
Mal informácie
„Keď sme naposledy leteli do Emirátov (v januári až februári), dostal som zo zdrojov, ktoré nemôžem menovať, veľmi vážne informácie o pokuse o život Jevgenija Prigožina,“ cituje článok Bieloruského prezidenta. Podľa jeho slov, do dvoch hodín odovzdal zašifrovanú správu ruskému veľvyslancovi v Spojených arabských emirátoch, aby o tom informoval Vladimira Putina   a šéfa ruskej FSB Alexandra Bortnikova. Po nejakom čase sa Lukašenko spýtal Prigožina, či sa k nemu táto informácia dostala. Podnikateľ potvrdil, že Putin ho varoval pred nadchádzajúcimi akciami.
Kto to urobil?
Bieloruský prezident povedal, že nevie, "kto to urobil" a dodal, že neverí, že lietadlo mohla zostreliť raketa. "Len hlavný veliteľ (Putin) môže dať príkaz vojenským vesmírnym silám, aby niečo urobili. Potom dajú príkaz konkrétnej jednotke. A tá dá príkaz konkrétnemu oddielu. Chápete, koľko veľa ľudí je do toho zapojených? Aký idiot by to urobil? Aj keď to nepopieram, čert vie, možno o tom rozhodli niektorí blázni. Ale ja tomu neverím,“ dodal Lukašenko.
Putin nie...
Nevie si predstaviť, že by za to mohol ruský vodca Vladimir Putin. "Neviem povedať, kto to urobil. Ale Putina poznám. Je to rozvážny, veľmi pokojný a dokonca pomalý človek, ktorý sa rozhoduje o iných zložitých otázkach. Preto si nviem predstaviť, že to urobil Putin, že za to môže Putin. Je to príliš hrubá, neprofesionálna práca,“ povedal Lukašenko. Poznamenal, že mnohí sa teraz snažia „zavesiť“ zodpovednosť za katastrofu na prezidenta Ruska. Ale podľa hlavy bieloruského štátu s tým ruský líder nemá nič spoločné.
Americký novinár chce rozhovor s Putinom
Tucker Carlson požiadal Putina o rozhovor. Bývalý moderátor Fox News Tucker Carlson požiadal o rozhovor s Vladimirom Putinom. Oznámila Margarita Simoňanová, šéfredaktorka mediálnej skupiny Rossija Segodnja a televízneho kanála RT.... Čítať ďalej
28 | 08 | 2023 | Milan Laca
 
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme