Na autá Ukrajincov naškrabal hákové kríže. Nemecký politik musí odísť
29 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

Začiatkom roka nemecký radný namaľoval na ukrajinské autá hákové kríže. Teraz sú tu dôsledky. Na základe trestného oznámenia mestský súd uložil mestskému poslancovi pokutu. Zelení žiadajú jeho okamžitú rezignáciu.

Miestny súd v nemeckom meste Baden-Baden udelil pokutu jednému z členov mestskej rady, ktorý začiatkom tohto roka napísal protiukrajinské heslá ako "fuck UK" na autá s ukrajinskými poznávacími značkami. Všetko vraj zdobil hákovými krížmi.

Súd ho odsúdil za "používanie znakov protiústavných organizácií na ukladanie pokút". Trestný rozkaz však ešte nie je právoplatný. Podľa prokuratúry musí mestská rada podať odvolanie do 8. septembra. Celková výška pokuty nie je známa, ale je to 50 denných sadzieb.

Meno ani frakcia mestskej rady páchateľa zatiaľ neboli zverejnené.

V mestskej rade sú zástupcovia parlamentnej skupiny Zelených, CDU, Slobodní občania Baden-Badenu, SPD, FDP a AfD, informoval Spiegel.

Mesto Baden-Baden uviedlo, že nemá informácie nad rámec toho, čo oznámila prokuratúra. Vzhľadom na prebiehajúce konanie nebudú žiadne ďalšie pripomienky, píše portál parlametnílisty.cz

Na rozdiel od samotného mesta sa vyjadrila frakcia Zelených. Žiadajú okamžité odstúpenie člena mestského zastupiteľstva.

"Takáto osoba nemá miesto v demokraticky zvolenom mestskom parlamente a poškodzuje dobré meno mestského zastupiteľstva, mestskej rady a celého mesta," uviedli Zelení vo vyhlásení.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik