Tatranské medvieďatá sa udomácňujú v košickej ZOO
28 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Tri medvedie siroty, ktoré odchytili začiatkom júna medzi Štrbským a Popradským plesom, sa po rehabilitácii udomácňujú v košickej zoologickej záhrade. Správa Tatranského národného parku (TANAP) o tom informuje na svojej webstránke.

Ako uvádza, po tom, čo v Tatrách spozorovali trojicu mláďat medveďa hnedého bez vodiacej medvedice, začali oblasť monitorovať zamestnanci Správy TANAP-u i Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR. Prítomnosť medvedice neevidovali ani v nasledujúcich dňoch, navyše zdravotný stav medvieďat sa zhoršoval. Padlo preto rozhodnutie mláďatá odchytiť.

"Samotný odchyt prebehol úspešne v spolupráci stráže prírody Správy TANAP-u, obecných policajtov zo Štrby a zamestnancov ŠOP SR. Tri medvedie siroty sme previezli do Záchrannej stanice pre zranené živočíchy Zázrivá," povedal zoológ Správy TANAP-u so sídlom v Tatranskej Lomnici Michal Haring.

V Zázrivej medvieďatám zabezpečili karanténu a v neposlednom rade ich pripravovali na presun do zoo Košice, kde im poskytnú všetku potrebnú starostlivosť. Čoskoro tiež verejnosti predstavia nové prírastky, ktoré dostali mená Alica, Hugo a Michal.

Smer a Republika ODMIETAJÚ diskusie v Markíze! TELEVÍZIA S ROZHORČENÍM REAGUJE
Strany Smer-SD a Republika odmietajú účasť v predvolebných diskusiách televízie Markíza. Spochybňujú jej objektívnosť a nestrannosť. Televízia deklaruje, že vyrába všetky spravodajské a publicistické relácie podľa striktne nastavených redakčných... Čítať ďalej
28 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik