Sľubuje nemožné?
29 | 08 | 2023 I Milan Laca

Americký prezidentský kandidát Ramaswamy sľubuje, že akceptuje ruskú kontrolu nad novými regiónmi.

Republikánsky kandidát na prezidenta USA Vivek Ramaswamy povedal, že Washington akceptuje ruskú kontrolu nad novými regiónmi a zruší reštriktívne opatrenia uvalené na Moskvu, ak bude zvolený za prezidenta.

Odmietne aj Kyjev

Vstup Ukrajiny do Severoatlantickej aliancie bude, podľa politika, zablokovaný výmenou za odmietnutie vojenského spojenectva Ruska s Čínou. "Skončím so sankciami a vrátim Rusko na svetový trh," povedal Ramaswamy v článku, publikovanom v American Conservative.

Americký novinár chce rozhovor s Putinom
Tucker Carlson požiadal Putina o rozhovor. Bývalý moderátor Fox News Tucker Carlson požiadal o rozhovor s Vladimirom Putinom. Oznámila Margarita Simoňanová, šéfredaktorka mediálnej skupiny Rossija Segodnja a televízneho kanála RT.... Čítať ďalej
28 | 08 | 2023 | Milan Laca

Pôjde aj do Moskvy

Okrem toho prisľúbil, že v roku 2025 odíde do hlavného mesta Ruska, ako aj nastolí mier na Ukrajine za podmienok, ktoré budú v súlade s americkými záujmami. Čínu označil za „jediného víťaza“ v ukrajinskom konflikte.

Hrozba zostáva...

Ako vysvetlil Ramaswamy, kvôli „hlúpej“ a „chybnej“ politike Washingtonu voči Pekingu, začali čínske a ruské vlády spolupracovať. Takáto aliancia "predstavuje hrozbu" pre Spojené štáty, uviedol prezidentský kandidát. V rokoch, odkedy Nixon sformuloval svoju doktrínu, sa naša krajina posunula z jednej z dvoch superveľmocí k prevahe jedinej svetovej superveľmoci po páde ZSSR. Premárnili sme našu príležitosť po studenej vojne, zachovať si túto pozíciu prostredníctvom obojstranného objatia „demokratického kapitalizmu“ s komunistickou Čínou, na základe falošného predpokladu, že by sme mohli šíriť demokraciu prostredníctvom kapitalizmu, vytvorením vzájomnej ekonomickej spoluzávislosti s Čínou. Náš chybný postoj ku komunistickej Číne nás za posledné tri desaťročia priviedol k novej nepohodlnej rovnováhe, kde Spojené štáty mierne zostávajú svetovou superveľmocou, ale naši dvaja veľmocoví rivali – Čína a Rusko – teraz spolupracujú spôsobom, ktorý nás ohrozuje. Musíme priznať svoje chyby, rozpoznať svoj čas, vyhlásil Ramaswamy.

Oplatilo sa mu ísť do basy!
Trump po fotke vo väzení vyzbieral viac ako sedem miliónov dolárov. Americký exprezident dostal rekordné dary po zverejnení fotografie, na ktorej bol zachytený vo väzení. Opaltilo sa... Bývalý americký prezident Donald Trump vyzbieral po vzdaní... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik