Ruské zbrojovky "fičia" na plný výkon (VIDEO)
29 | 08 | 2023 I Milan Laca

Medvedev: výroba v podnikoch vojensko-priemyselného komplexu sa vykonáva v troch zmenách.

Podpredseda Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev vyhlásil, že Rusko si zabezpečuje všetky druhy zbraní – a „nad rámec aktuálnych potrieb“ ozbrojených síl. 

Bez zastávky

Teraz podľa neho výrobné pásy vojensko-priemyselného komplexu pracujú na tri zmeny. "A vyrobia toľko zbraní, koľko bude potrebné na efektívnu obranu našej vlasti," napísal Medvedev v Telegrame.

Vylepšený ruský tank. Hrozba
Tank T-90M "Proryv 3": aká je jeho úžasná sila. Ruská armáda začala na bojisku na Ukrajine používať aj najnovší tank tank T-90M Proryv-3. Označujú za prelomový model, ktorý ničí nepriateľskú techniku. V roku 2018 dali do prevádzky nový tank s... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Milan Laca

Štát to má v rukách

V máji šéf Rostecu Sergej Chemezov povedal, že takmer 80 % ruského vybavenia, zapojeného do vojenskej operácie na Ukrajine, sa vyrába v štátnych podnikoch. Tímy mnohých podnikov spoločnosti Rostec, podľa neho, prešli na režim na tri až štyri zmeny. Minister priemyslu a obchodu Denis Manturov vyhlásil, že podniky vojensko-priemyselného komplexu dosahujú novú úroveň intenzity výroby. S prihliadnutím na nasadené kapacity, podľa neho, podniky obranného priemyslu potrebujú viac ako 16 tisíc špecialistov, ktorí zabezpečia dodávky najpotrebnejších typov zbraní a špeciálnej vojenskej techniky.

V ruskej zbrojovke


Skúmajú aj západné zbrane

Podpredseda Bezpečnostnej rady v polovici augusta, počas inšpekcie ukoristenej techniky NATO na fóre Army-2023 uviedol, že Rusko sa naučilo odolávať západným zbraniam. Minister obrany Sergej Šojgu oznámil, že je pripravený informovať partnerov o slabinách západných technológií.

O Ukrajine

Medvedev si nenechal ujsť príležitosť spomenúť Ozbrojené sily Ukrajiny. Ako poznamenal, Kyjev neustále a bolestivo počíta zostávajúce zbrane ruských ozbrojených síl. Politik to vysvetlil tým, že „nepriateľská propaganda má svoje zákony“. Medvedev navyše naznačil, že v prípade ukončenia dodávok západných zbraní, súčasný kyjevský režim prestane existovať.

Maďarsko a Poľsko sú podozrivé z toho, že chcú napadnúť Ukrajinu
Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter naznačil, že Maďarsko a Poľsko budú chcieť po skončení špeciálnej vojenskej operácie napadnúť územie Ukrajiny. O svoj názor sa podelil v rozhovore pre Dialogue Works. Teoreticky ich nemusí... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik