PRIESKUM: Najpevnejšiu voličskú základňu má Fico
28 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Prieskumy verejnej mienky pred voľbami pribúdajú, ako huby po daždi. Zaujímajú nás percentá subjektu, ktorý by sme radi volili, či sa vôbec dostane do parlamentu, ale aj to, ako sú na tom jeho súperi. Mnohí sa rozhodujú podľa toho, ktorá z im hodnotovo blízkych strán má najvyššie preferencie, ale sú strany, ktoré majú svoju stabilnú voličskú základňu. A práve tá zaujímala agentúru AKO.

Tá v prieskume pre TV JOJ a reláciu Na hrane uskutočnila prieskum v týždni od 7. do 14. augusta. Ten ukázal, ako sú na tom so stálosťou voličskej základne jednotlivé strany. Asi nikoho neprekvapí, že najstabilnejší v tomto smere je Smer-SSD. „Na chvoste“ sa pohybujú Sme rodina a SaSka.

Najstabilnejší

65 percent voličov Smeru je rozhodnutá odovzdať svoj hlas priamo lídrovi strany, Robertovi Ficovi. 31 percent voličov tejto strany svoje rozhodnutie už zrejme nezmení, zmenu pripustili 4 percentá tých, ktorí Smer zrejme budú voliť.

NEUVERÍTE! Čaputová prekvapila: DODRŽÍM TRADÍCIU
Prezidentka poverí zostavením vlády víťaza volieb. Chce dodržať tradíciu. Prezidentka SR Zuzana Čaputová plánuje aj v tohtoročných parlamentných voľbách poveriť zostavením vlády predsedu strany, ktorá voľby vyhrá. Pre TASR to potvrdil riaditeľ... Čítať ďalej
28 | 08 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Prekvapuje OĽaNO

Koalícia OĽaNO a priatelia, ktorú okrem hnutia OĽaNO tvoria strany Za ľudí a Kresťanská únia, má prekvapivo stabilnú základňu – 58 percent svoje rozhodnutie voliť ich, určite nezmení. 33 percent sa ho zmeniť nechystá pravdepodobne a deväť percent zmenu rozhodnutia pripúšťa.

SNS tiež nemá nič isté

52 voličov strany Andreja Danka je rozhodnutých, že bude voliť práve túto stranu. 36 rozhodnutie nezmení pravdepodobne a 9 percent ešte zmenu rozhodnutia pripúšťa. Ak vám v počtoch chýbajú dve percentá sú to tí, ktorí na túto otázku odpovedať nechceli.

Hanbiť sa nemusia ani PS, či Republika

V Republike je pevne rozhodnutých 50 percent, pravdepodobne rozhodnutých 38 percent a 12 percent ešte svoje rozhodnutie môže zmeniť.

Progresívci majú istých 38 percent, 50 percent svoje rozhodnutie pravdepodobne meniť nebude a 12 percent je ochotných zmeniť rozhodnutie.

JOJ 24

Kto komu môže „ukradnúť“ hlasy

Najmenej stabilnú voličskú základňu majú strany Hlas, KDH, SaSka a Sme rodina. Ak by nerozhodní voliči odišli, tak od Hlasu jednoznačne k Smeru, „v hre“ je pre nich aj PS, či Sme rodina. Čo sa týka SaS, tam je jednoznačným súperom PS.

Právnička Krajníková vysvetľuje incident, keď ju HAMRANOVI POLICAJTI GESTAPÁCKY ZBALILI v centre Košíc (VIDEO)
Polícia v sobotu 26. augusta 2023 násilným spôsobom predviedla na policajné oddelenie advokátku JUDr. Adrianu Krajníkovú. Gestapácke vystupovanie niektorých príslušníkov Hamranovho Policajného zboru SR sú zdvihnutým varovným prstom, keď svojvôľa... Čítať ďalej
28 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik