ČO JE TUPŠIE AKO MODERÁTORI NEDEĽNÝCH DEBÁT? (VIDEO)
28 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Keď sledujem tie úbohé výkony moderátorov hlavných politických diskusií, niekedy mám pocit, že sa pretekajú o to, kto podá primitívnejší výkon. Skonštatoval to podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha. Makara vyhráva v disciplíne skok do reči, Kovačič na Markíze jednostranne útočí, Dibákovú ani neriešim, to je intelektuálne vákuum. A potom máte naše dúhové duo z TA3 - Iliev a Dírer. Ich úvodné ideologické okienka definitívne pochovali žurnalistiku na Slovensku.

Blaha si myslí, že súčasná vládna garnitúra nemá právo „kvákať“ o normalizácii v súvislosti s rokom 1968, ktorý sme si nedávno pripomenuli. Podľa neho totiž to, čo sa deje aktuálne, nevymysleli ani najtvrdší normalizátori.

Blaha hovorí o novodobých normalizátoroch, ktorí tu dovolili zriadiť americké vojenské základne. Nepáči sa mu ani aktivizmus v mainstreamových médiách, z čoho pred nedávnom vyvodil dôsledky voči TV Markíza aj Smer. Ako „hlavu chobotnice“ však Blaha opakovane označil prezidentku Čaputovú, ktorá evidentne plní príkazy spoza oceána aj tým, že s Naďom zo Slovenska urobili veľké prekladisko zbraní pre Ukrajinu. Poslanec menuje výhody, ktoré tu boli za bývalého režimu s tým, že dnes nemáme ani tie, ale ani slobodu.

Sú ďaleko horší

„Zatvárajú médiá, prenasledujú vedcov, vyhadzujú vedcov za iné názory, bežných ľudí označujú za dezolátov, za extrémistov. Všetkých by najradšej zatvárali, lynčujú opozíciu a tak ďalej, čiže oni niečo hovoria o normalizácii,“ čuduje sa Blaha. Ani o pozývacích listoch nemajú podľa Blahu právo hovoriť, keďže prezidentka podpísala Dohodu s USA.

„Nemali sme tu nijaké sovietske základne, ani ruské základne, my tu máme americké základne. Toto je dnešný problém,“ konštatuje Blaha a nešetrí ani moderátorov spravodajskej TV, ktorí doslova hovoria ľuďom, čo si majú myslieť. 

Bojkot Markízy

Strana Smer SSD sa pred pár dňami rozhodla bojkotovať televíziu Markíza a jej predvolebné diskusie. Strana hovorí o nevyváženom, jednostrannom informovaní o politickej opozícii, cenzúre iného názoru a schvaľovaní protiústavných pandemických opatrení v čase covidu. Prekáža im aj potvrdené porušenie zákona Radou pre mediálne služby za označenie protestujúcich občanov „Dezoláti v uliciach“.

„Kým sa TV Markíza nevráti k serióznej práci celoštátneho média, ktoré má zo zákona objektívne, nestranne a nezaujate informovať bez vlastných hodnotiacich úsudkov, SMER – SSD sa nebude zúčastňovať predvolebných politických diskusií TV Markíza,“ informoval Smer o svojom rozhodnutí.

SMER -SSD povedal rázne NIE tejto televízii
Posledné tri roky práce vybraných redaktorov a moderátorov TV Markíza vystihuje skôr robenie politiky a tendenčné dezinformovanie, ako objektívnosť a nestrannosť, ktorú od nich vyžaduje zákon o vysielaní a retransmisii. -Potvrdené porušenie zákona... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Slovenská žurnalistická obec

Ukážkovým príkladom žurnalistickej obce na Slovensku sú podľa Blahu moderátori Dírer, ktorý všade vidí ruskú hrozbu a Iliev, ktorý veľmi rád zdôrazňuje svoju orientáciu. Hlavou tejto chobotnice je však podľa neho Zuzana Čaputová.

„Ona ovláda túto gangsterskú mafiu. Poviem to na rovinu, alebo túto organizovanú zločineckú skupinu, ktorá sa snaží o štátny prevrat, tak je to na mieste, že takéto veci hovoríme,“ myslí si Ľuboš Blaha a pripomína, že 16 rokov pracovala pre mimovládku Via Iuris s jasným finančným pozadím.

Prekladisko zbraní

„Vieme, že Spojené štáty, alebo teda Bidenova vláda majú veľký záujem na tom, aby Slovensko bolo veľkým prekladiskom zbraní na Ukrajinu. O tomto to je a oni budú ochotní prikryť čokoľvek,“ obáva sa Blaha a pripomína výrok ktoréhosi amerického prezidenta o juhoamerickom diktátorovi – Je to bastard, ale je to náš bastard a tak si ho budeme chrániť.

„Toto presne robia aj vo vzťahu k Slovensku,“podotýka Blaha. V tejto súvislosti pripomína napríklad protiústavné poslanie stíhačiek na Ukrajinu – keby Naďovi „veľký brat“ negarantoval beztrestnosť, nikdy by si to nemohol dovoliť.

Šimečka vyzýva Fica na súboj (VIDEO)
Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) sa diskusie s Robertom Ficom (Smer-SSD) nebojí. On je presvedčený, že práve preto sa Fico ospravedlnil z dvoch predvolebných duelov, v ktorých sa mali stretnúť. Šimečkovi je to pritom ľúto, lebo tieto voľby... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Ani istoty, ani sloboda

„Toto musíme zmeniť. Vrátiť na Slovensko spravodlivosť. Vrátiť na Slovensko slobodu, lebo nie je predsa možné, aby sa ľudia báli povedať svoj názor,“ tvrdí Blaha s tým, že práve za slobodu slova sa v roku 1989 štrngalo kľúčmi na námestiach. To, že nemôžeme povedať vlastný názor, nemôže byť výsledok.

„Komunisti dávali ľuďom aspoň istoty, dali im bývanie, dali im prácu, škôlky, školy, nemocnice, výstavba po každom regióne, fabrika v každom meste, bola tu bezpečnosť,“ menuje Blaha pozitíva minulého režimu a pokračuje bezpečnosťou a poriadkom v uliciach. Súhlasí s faktom, že to malo obmedzenia slobody a demokracie, ale dnes nám zobrali aj slobodu a demokraciu.

„Toto treba zmeniť,“ uzatvára Blaha.

https://t.me/LubosBlahaSmer/1182

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik