Veronika, Veronika, TOTO nemyslíš vážne! Taraba si ju VYCHUTNAL
27 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Bože môj! Líderka Za ľudí a bývalá vicepremiérka Veronika Remišová má na krku ďalší brutálny prešľap. Najnovšie všetkých šokovala predvolebným videom, v ktorom predviedla svoje slabé vedomosti z matematiky. Takéto prešľapy sa v politike neodpúšťajú!

Predvolebná kampaň je v plnom prúde a politici denne zahlcujú sociálne siete videami, v ktorých sa prihovárajú k voličom, prípadne adresujú ostré slová svojim súperom. Líderka Za ľudí zverejnila nedávno krátke video, v ktorom chcela skritizovať vládu Smeru. Dopadlo to ale presne opačne, totiž po zverejnení snímky si viacerí všimli, že bývalá vicepremiérka a ministerka investícií asi chýbala na hodinách matematiky, keďže nevedela vyrátať koľko je 30 percent z 1 milióna.

Video následne zostrihali

Problém je, že už aj samotní Remišovej prívrženci sa v komentároch začali ozývať a šéfke strany pripomenuli, že v tejto konkrétnej vete niečo nesedí. Video preto strana rýchlo stiahla a nahrala so strihnutým záberom, hoci na milisekundu stále vidieť pasáž o 300 miliónoch. Spomínaná pasáž sa nachádza okolo piatej sekundy videa.

Remišová vo videu, tvrdila, že za vlád Roberta Fica sa úplatky pohybovali vo výške 30 percent. Na základe toho bývalá vicepremiérka skonštatovala, že zo zákazky v hodnote 1 milióna eur boli úplatky 300 miliónov eur. Na prešľap líderky Za ľudí začali upozorňovať viacerí jej sledovatelia, a tak politička svoje video veľmi rýchlo stiahla zo svojho profilu. Internet si ale pamätá všetko a zakrátko sa sociálnymi sieťami začal šíriť výsek z videa, kde Remišová predviedla svoje matematické zručnosti.

Taraba si ju vychutnal

„30 percent z 1 milióna je pre Remišovú 300 miliónov. No nie je to krásne, že niekomu dáte zákazku za milión a podľa Veroniky Remišovej z toho niekto zaplatil 300 miliónový úplatok,“ nešetril kritikou na adresu líderky Za ľudí nezávislý poslanec Tomáš Taraba (SNS-NS-Život). „Konečne sme došli na koreň toho, ako na Slovensku mohlo ročne zmiznúť 3 miliardy, o ktorom pred štyrmi rokmi hovorilo OĽANO. Toto je jednoduchý svet ľudí, ktorí nám vládli,“ podotkol ďalej politik.

VIAC VO VIDEU:

Príliš veľa prešľapov

V prípade Remišovej nejde o prvý takýto prešľap. Trápnu chvíľku zažila vicepremiérka aj v relácii TV Markíza Na telo, keď sa jej jeden z divákov spýtal, či vie, aká je na Slovensku DPH.„Samozrejme,“ vyhlásila Remišová. Keď sa ale moderátor spýtal na konkrétne číslo, Remišová po váhaní odvetila, že21 percent. Základná sadzba DPH na Slovensku je ale vo výške 20%. Remišová sa napriek tomu z toho nepoučila, a keď sa onedlho opätovne objavila v relácii a dostala divácku otázku, či sa už doučila správnu odpoveď, znovu nevedela odpovedať aká je výška základnej sadzby našej DPH. „V hlave musím držať dosť čísel z eurofondov, takže hádam mi diváci odpustia," reagovala vtedy Remišová.

Danko vs. Šimečka. Niekoľko postrehov z diskusie
V nedeľnej relácii V politike na TA3 diskutovali Michal Šimečka (PS) a Andrej Danko (SNS). Prinášame zopár postrehov z dnešnej diskusie. Predseda SNS Andrej Danko v relácii V politike TA3 odmietol, že by jeho strana bola len príveskom Smeru.... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik