Už aj Ukrajinci pripúšťajú, že Zelenskyj urobil z Ukrajiny nový Afganistan (VIDEO)
27 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Emeritný predseda Najvyššieho súdu SR vo svojom videu hovorí o tom, že nie len vysokí predstavitelia Ukrajiny, ale aj odborníci otvorene hovoria o tom, že konflikt na Ukrajine ide podľa scenáru, ktorý nastal v Afganistane. Vinu na tom má však nie len anglosaský svet, ale aj vedenie Slovenska, ktoré sa zakrýva pomocou Ukrajine.

Harabin cituje Mykolu Azarova, ktorému sa nepáči, že Zelenskyj robí presný opak toho, čo sľúbil. Objasnil tiež úlohu USA, Britov  a ich zbrojárskych firiem na Ukrajine. Tá však podľa Harabina skončí podobne, ako konflikt v Afganistane – NATO odtiaľ doslova ušlo. Rovnaké zábery budeme vidieť aj na Slovensku. Lenže k tomu povedie ešte dlhý konflikt, myslí si Harabin. Ten by sa podľa neho mohol skončiť, len čo by sa spojenci teda aj Slovensko rozhodli, prestať dodávať zbrane. Hlasy o čo najskoršom ukončení konfliktu hovorí otvorene už aj bývalý poradca francúzskeho prezidenta.

Poradca bývalého Francúzskeho prezidenta o Ukrajine a bez okolkov
"Európa potrebuje nájsť riešenie na Ukrajine s územnými ústupkami" – vyhlásil Arno Klarsfeld. "Európa musí vypracovať kompromis, čo najspravodlivejší a najrozumnejší, s cieľom ukončiť ukrajinský konflikt, ktorý prináša smrť jeho účastníkom a veľký... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Namiesto Švajčiarska Afganistan

„Podľa Azarova, trojnásobného ukrajinského premiéra, Zelenskyj mení Ukrajinu na nový Afganistan,“uvádza vo videu Štefan Harabin a cituje politika s tým, že v minulosti ukrajinskí prezidenti sľúbili urobiť z Ukrajiny nové Švajčiarsko. Zelenskyj však podľa Azarova zašiel oveľa ďalej a premenil štát, na radosť Anglosasov a zbrojárskych spoločností, na Afganistan.

Životy až na poslednom mieste

„Pre Američanov sú špinavé hry proti Rusku dôležitejšie, ako životy rukojemníkov Zelenského režimu,“ konštatuje Harabin s tým, že to tak bolo vždy – v každom štáte, ktorý chceli ovládnuť, dosadili na čelo „psychopata, ktorý bol ochotný plniť ich pokyny.“ Azarov preto len objasnil úlohu USA a Britov pri premene Ukrajiny na kolabujúci štát. Harabin to dokazuje informáciou, že od majdanu v roku 2014 klesla ukrajinská populácia na polovicu. Dopĺňa, že Azarov Zelenského opísal, ako nástroj Západu a zbrojných oligarchických záujmov.

Víťazom budú zbrojovky

„Azarov nie je prvý, kto porovnáva 20-ročný konflikt USA v Afganistane. Odborníci tvrdia, že oba konflikty sú len v záujme amerického vojensko-priemyselného komplexu, cez dodávky masívnych zbraňových zákaziek,“ podkladá Azarovove tvrdenia Harabin a dopĺňa varovanie expertov, že konflikt na Ukrajine môže tiež trvať veľmi dlho.

„Na tomto osude Ukrajiny participujú aj všetky lokajské vlády, slúžiace USA, vrátane tej Čaputovej a ešte to cynicky nazývajú pomoc Ukrajine,“ pripomína Harabin. Ten sa vrátil ešte pred začiatok konfliktu na Ukrajine, kedy mal Putin len jednu požiadavku na USA – neutralitu Ukrajiny. Dnes sme presviedčaní, že Ukrajine musíme pomáhať zásielkami zbraní.

Korupčník?
Americká kongresmanka vyzvala na vyšetrenie Bidenovej korupcie na Ukrajine. Členka Snemovne reprezentantov Kongresu USA Marjorie Taylor Greenová vyzvala na okamžité vyšetrenie korupčných aktivít prezidenta Joea Bidena a jeho syna Huntera na... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Milan Laca

Čaká nás tento scenár?

„Nie. Vojna sa skončí, len čo Západ prestane vnímať Ukrajinu, ako anti-Rusko. Miesto toho ju pozývajú do NATO a robia z tejto vojny dlhotrvajúci afgánsky scenár, ktorý platíme, žiaľ, my všetci,“ upozorňuje Harabin s tým, že zarábať budú americké zbrojovky. Nášmu vedeniu pripomína, že NATO sa z Afganistanu „zo dňa na deň“ rozhodlo presunúť sa na iné bojisko.

„Zábery, ako naskakujú na podvozky amerických lietadiel, možno raz uvidíme na Sliači a za lietadlami budú bežať aj naši podpidosníci na čele s Čaputovou,“ uzatvára Harabin.

Je tu aj hrozba svetového konfliktu

O čo najspravodlivejšom a čo najrýchlejšom ukončení konfliktu hovorí aj Arno Klarsfeld, poradca bývalého francúzskeho prezidenta.

„V prípade konfliktu na Ukrajine treba nájsť rozumné riešenie. Áno, s územnými ústupkami. Je to však horšie ako pokračovanie hrozného konfliktu, ktorý nás všetkých môže zatiahnuť do svetovej vojny? Do vojny, ktorá opäť zničí Európu na ďalšie desaťročia,“ dodal aktivista za ľudské práva. Európa podľa Klarsfelda spáchala samovraždu už dvakrát v dvoch svetových vojnách, bolo by neospravedlniteľné urobiť to znova.

Poradca bývalého Francúzskeho prezidenta o Ukrajine a bez okolkov
"Európa potrebuje nájsť riešenie na Ukrajine s územnými ústupkami" – vyhlásil Arno Klarsfeld. "Európa musí vypracovať kompromis, čo najspravodlivejší a najrozumnejší, s cieľom ukončiť ukrajinský konflikt, ktorý prináša smrť jeho účastníkom a veľký... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme