Scholz sa sťažoval na rast ekonomiky v Nemecku
27 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Bloomberg: Nemecký kancelár Scholz povedal, že Nemecko má neuspokojivý hospodársky rast

Nemecký kancelár Olaf Scholz sa sťažoval na rast ekonomiky v krajine, o jeho slovách informovala agentúra Bloomberg.

Podľa neho je súčasný rast ekonomiky neuspokojivý, Nemecko pociťuje nápor oslabenia svetovej ekonomiky kvôli svojej závislosti od vývozu. Dodal tiež, že krajine chýbajú peniaze nielen na dlhodobé dotácie na ceny elektriny, ale aj právne príležitosti.

"Nie som si istý, či Európska únia skutočne verí, že by sme sa mali viac zadlžovať," povedal a poznamenal, že v posledných rokoch Nemecko zvýšilo dlh o stovky miliárd eur, aby čelilo pandémii a zmiernilo účinky ukrajinskej krízy a následný skok cien energií.

Predtým dve najväčšie ekonomiky Európskej únie predpovedali problémy. Objasňuje sa, že predbežné indexy podnikateľskej aktivity (PMI) za august pre dve najväčšie ekonomiky Európskej únie – Nemecko a Francúzsko – boli horšie, ako očakávali analytici.

Už aj Ukrajinci pripúšťajú, že Zelenskyj urobil z Ukrajiny nový Afganistan (VIDEO)
Emeritný predseda Najvyššieho súdu SR vo svojom videu hovorí o tom, že nie len vysokí predstavitelia Ukrajiny, ale aj odborníci otvorene hovoria o tom, že konflikt na Ukrajine ide podľa scenáru, ktorý nastal v Afganistane. Vinu na tom má však nie... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik