NEUVERITEĽNÁ POLICAJNÁ AMATÉRČINA: Právnička o sebe dala vedieť v dobe covidovej, ZBALILI ju priamo v kaviarni! (VIDEO)
28 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

V uplynulých dňoch sa na sociálnych sieťach objavilo video zo zadržania právničky Adriany Krajníkovej.  Tá, nič netušiac, sedela v kaviarni pri práci na notebooku, keď po ňu prišli štyria policajti a po krátkom rozhovore ju „zbalili“, aby ju po pár hodinách pustili. Slovenská, ale aj európska legislatíva pamätá aj na právo na súkromie, ktoré bolo pri zadržiavaní Krajníkovej porušené.

Bola predvedená kvôli overeniu totožnosti

Policajti však pri jej zatýkaní urobili niekoľko chýb. Hneď prvá bola v tom, že advokátka nedostala možnosť legitimovať sa dokladom totožnosti, ale ani u spolusediacich policajti nepovažovali za potrebné overiť si jej totožnosť. Napriek tomu, že povedala svoje meno, policajti jej nezdôvodnili, prečo ju zadržiavajú.

Čo hovorí Európsky dohovor o ľudských právach
Článok 8:

Právo na rešpektovanie súkromného a rodinného života

  • Každý má právo na rešpektovanie svojho súkromného a rodinného života, obydlia a korešpondencie.
  • Štátny orgán nemôže do výkonu tohto práva zasahovať s výnimkou prípadov, keď je to v súlade so zákonom a nevyhnutné v demokratickej spoločnosti v záujme národnej bezpečnosti, verejnej bezpečnosti, hospodárskeho blahobytu krajiny, predchádzania nepokojom alebo zločinnosti, ochrany zdravia alebo morálky alebo na ochranu práv a slobôd iných.

Milan Mazurek hovorí o tajne pripravovanom migrantskom tábore (VIDEO)
V Komárne sa im už familiárne (so škrípajúcimi zubami) hovorí „neviditeľní. To preto, lebo ani policajný prezident Hamran, ani primátor mesta, ktorí sa pred dvoma mesiacmi na tlačovej besede takmer dušovali, že v Komárne živého migranta nevideli.... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Na podobné situácie pamätá aj Trestný zákon

1, Verejný činiteľ, ktorý v úmysle spôsobiť inému škodu alebo zadovážiť sebe alebo inému neoprávnený prospech,

  • vykonáva svoju právomoc spôsobom odporujúcim zákonu,
  • prekročí svoju právomoc,
  • nesplní povinnosť vyplývajúcu z jeho právomoci alebo z rozhodnutia súdu, potrestá sa odňatím slobody na dva roky až päť rokov.

Každý občan Únie má právo na slobodný pohyb a pobyt na území členských štátov.

2, Sloboda pohybu a pobytu sa môže priznať v súlade so zmluvami štátnym príslušníkom tretích krajín, ktorí sa oprávnene zdržiavajú na území členského štátu.

Dala o sebe vedieť v dobe covidovej

JUDr. Adriana Krajníková bola jednou z tých, ktorí považovali opatrenia štátu za neadekvátne.

„Už v liste zo dňa 25. 9. 2020 som Matoviča vystríhala, že ľudí dusiť nemožno. A tak s Mikasom vymysleli pohodlné riešenie. Ako vo vojne,“ napísala Krajníková ešte v septembri pred troma rokmi. „Úradník Mikas a celá plejáda malých, väčších, menších, blbých a blbších úradníkov Slovenska držia občanov nakrátko ako v čase vojny a vojnového stavu. Generálna prokuratúra SR, ako aj sudcovia sú s tým v poriadku,“ neveriacky informovala. Neskôr sa angažovala vo viacerých prípadoch občanov, na ktorých si úrady mnohokrát tvrdo fyzicky vynucovali dodržiavanie podľa nej neprijateľných opatrení.

Za svoj názor bola vylúčená s advokátskej komory.

Krajníková: Mikas a celá plejáda blbých a blbších úradníkov držia občanov nakrátko ako v čase vojny 
30 | 05 | 2021 | Petra Demková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme