Milan Mazurek hovorí o tajne pripravovanom migrantskom tábore (VIDEO)
27 | 08 | 2023 I Eka Balašková

V Komárne sa im už familiárne (so škrípajúcimi zubami) hovorí „neviditeľní. To preto, lebo ani policajný prezident Hamran, ani primátor mesta, ktorí sa pred dvoma mesiacmi na tlačovej besede takmer dušovali, že v Komárne živého migranta nevideli. Neprešlo veľa času a z migrantov táboriacich na detských ihriskách majú obavy takmer všetci, vrátane mamičiek z Nových Zámkov. Najnovšie dokonca prenikli na verejnosť informácie o pripravovanom tábore pri Veľkom Krtíši.

Koncom júna si policajný prezident Hamran a primátor Komárna Keszegh svorne sadli pred novinárov, aby všetkých presviedčali, že ak niekto hovorí o migrantoch, šíri dezinformácie a vysvetlil, že gro prichádzajúcich, tvoria ženy a deti. Novozámčania sa pritom s migrantmi stretávajú na verejných priestranstvách, či detských ihriskách. Svedčia o tom zábery dvoch z nich, na ktorých vidno pomedzi hracie prvky polihujúcich mužov. Podľa Milana Mazureka však Hamran stále tvrdí, že sa nič nedeje, dokonca zmienil prípravu migrantského tábora pri Veľkom Krtíši. Kandidátka SNS / Slovenský patriot Timea Ethey Katz zverejnila video, na ktorom si množstvo mladých mužov doslova korzuje cez hranicu. Oslovila preto aj Ministerstvo vnútra SR, ktoré aj v mene obyvateľov Chľaby vyzvala k väčšej ochrane hraníc.

Tlačová beseda spred dvoch mesiacov

Primátor Komárna Béla Keszegh situáciu s migrantami považuje za umelo nafúknutú pred voľbami a nemôžeme hovoriť o príchode, ale o prechode migrantov. Štefan Hamran, policajný prezident hovorí o „dezinformačnej kampani“ a o zneužívaní tejto témy na politické účely. Hamran tiež pripomenul, že ilegálni migranti na našom území nespáchali nijaký trestný čin.

„My vieme, že  Sýrčanov a Afganistančanov jednoducho nemôžeme vydať,“ hovorí tiež Hamran s tým, že cituje legisltaívu, podľa ktorej návrat musí byť slobodný, informovaný, dôstojný, dobrovoľný. Podľa štatistík, ktoré má policajný prezident k dispozícii, gro migrantov tvoria ženy a deti smerujúce za rodinnými príslušníkmi do Nemecka.

Matúš Šutaj Eštok: Štefan Hamran o ilegálnych migrantoch klame (VIDEO)
Kým sa Slovensko zaoberalo duom Kollár-Richterová a rozhodnutím prezidentky nekandidovať v ďalších prezidentských voľbách, v Komárne sa konala tlačová beseda policajného prezidenta Štefana Hamrana a primátora mesta Bélu Keszegha, ktorí sa aj Matúša... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Ani ženy, ani deti

Zábery z videa, natáčaného v Nových Zámkoch ukazujú mladých mužov posedávajúcich po parkoch a na verejných priestranstvách.

„Dnes sem prišlo asi stoosemdesiat migrantov. Ja sa pýtam policajného prezidenta, kedy bude riešiť túto neúnosnú situáciu. Prečo sa zaoberá kriminalizáciou opozície,“ hovorí bezmocný Novozámčan. Ten sa tiež pýta dobrovoľníkov tretieho sektoru, prečo týmto ľuďom nepomáhajú. Tí potrebujú humanitárnu pomoc, upokojiť situáciu, tlmočenie, alebo „len“ obyčajnú vodu.

Facebook / Timea EtheyKatz | Náhradné doklady

Parky, ihriská

„Ľudia sú nervózni, túto situáciu treba riešiť,“ dodáva a iný obyvateľ Nových Zámkov uvažuje, či sme pripravení na takéto záplavy migrantov.

„Naše rodiny by si mali užívať posledné slnečné dni, ale musia tráviť  čas doma, keďže na detských ihriskách sa zdržiavajú migranti,“ konštatuje muž z videa. Podľa jeho „suseda“ nie je riešenie, prespávanie týchto ľudí po detských ihriskách, či vo vchodoch našich panelákov, preto Novozámčania apelujú na vládu, aby to riešila.

O katastrofálnej situácii hovorí aj Republika

Milan Mazurek hovorí, že pre týchto ľudí je práve súčasné teplé počasie vhodné na prekračovanie hraníc. Slovenská republika je podľa neho na tento účel úplne ideálna, pretože ich tu nik nezastaví, nehrozia im žiadne kontroly. Potvrdzujú to mnohé videá už nie len z Komárna, či Nových Zámkov, ale aj z Banskej Bystrice, či iných častí Slovenska.

„Keď ich náhodou aj policajti zoberú, identifikujú ich, oni im tam nasplietajú meno, priezvisko, vymyslia si, že sú zo Sýrie, policajti to jednoducho spíšu, dajú im povolenie na slobodný pohyb a pustia ich ďalej,“vysvetľuje Milan Mazurek, aké je Slovensko pre ilegálnych migrantov výhodné.

Voľby23: Zo súboja o kreslo v parlamente vypadlo zatiaľ 25 kandidátov
Zo súboja o kreslo v Národnej rade SR vypadlo zatiaľ 25 kandidátov. Ich zoznam zverejňuje na svojom webe ministerstvo vnútra, počet sa ešte môže zvýšiť. Kandidáti sa môžu svojej kandidatúry do septembrových parlamentných volieb vzdať alebo ich môže... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

A Hamran len čaká

Mazurek upozorňuje, že Štefan Hamran stále tvrdí, že situácia nie je zlá, že všetko je v poriadku.

„A kedy bude situácia zlá? Keď tu bude tých ľudí denne desaťtisíc? Keď naraz uzavrie hranice Česká republika a Rakúsko a naraz zostanú tu,“ pýta sa Mazurek a avizuje, že pri Veľkom Krtíši sa ide stavať migračný tábor. Mazurek Hamranovi vyčíta, že rieši všetko možné, len nie bezpečnosť Slovenskej republiky.

https://player.odycdn.com/api/v4/streams/free/26_8_2023/e54a937b37f99cf56eadd2f8ac04816635ed030a/14a7e7

Zrazu je zo Sýrie každý

Aktivistka a kandidátka za SNS / Slovenský patriot Timea EtheyKatz od začiatku hovorí, že títo ľudia sú pre Slovensko hrozbou nie svojou existenciou, ale svojim nelegálnym prekročením hraníc, čo bolo do istého času tiež trestné. Zrazu to aj podľa jej videa vyzerá tak, že ako cez zelenú hranicu, tak cez napríklad železničné mosty aj k nám prúdi množstvo „nelegálov“.

Narodení 1. 1. 2000

EtheyKatz vycestovala na hranice Maďarska so Srbskom, kde nafotila aj „doklady“ týchto osôb – všetci sú podľa nich narodení 1. januára 2000 v Sýrii. Na tom by zrejme nebolo nič zvláštne, ale sú to náhradné doklady, pričom pôvodné páni nemajú. Keď odchádzate z domu kamkoľvek, prvé, na čo si najviac dávate pozor, sú práve doklady.

EtheyKatz pritom chápe, že polícia nemá kapacity na neustálu ostrahu hraníc, preto sa na Ministerstvo vnútra obrátila so žiadosťou, aby riešilo situáciu v Chľabe (obec pri Štúrove), kde obyvatelia v ostatnom čase zaregistrovali zvýšený pohyb cudzincov, ktorí k nám prichádzajú cez tamojší železničný most.

Facebook / Timea EtheyKatz | List pre MV SR

 

Psychiatrický pacient pri prevoze UKRADOL sanitku! Rútil sa po diaľnici
Pacient sa počas prevozu zmocnil vozidla rýchlej zdravotnej pomoci a so zapnutými majákmi sa rútil po diaľnici. V Banskej Bystrici sa v sobotu psychiatrický pacient zmocnil vozidla rýchlej zdravotnej pomoci a so zapnutými majákmi unikal po... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme