Maďarsko a Poľsko sú podozrivé z toho, že chcú napadnúť Ukrajinu
27 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter naznačil, že Maďarsko a Poľsko budú chcieť po skončení špeciálnej vojenskej operácie napadnúť územie Ukrajiny. O svoj názor sa podelil v rozhovore pre Dialogue Works.

Teoreticky ich nemusí zastaviť nič

"Čo bráni Budapešti napadnúť a zmocniť sa Zakarpatska, kde žije maďarské obyvateľstvo? Čo zabráni zásahu Poľska vo Volyňskom regióne? (...) Nič ich nezastaví," povedal bývalý spravodajský dôstojník.

Ritter má podozrenie, že Ukrajina môže utrpieť ťažké územné straty. V dôsledku toho môže byť ponechaný ako "malý štát bez priemyselnej výroby", navrhuje.

Poľské úrady medzitým vyjadrujú svoju pripravenosť vyslať vojakov do zóny ukrajinského konfliktu, aby bojovali proti Rusku. Tento názor zdieľal aj novinár Myśl Polska.

Článok poznamenáva, že vládni predstavitelia čoraz častejšie prichádzajú s agresívnymi sloganmi. Napríklad premiér Mateusz Morawiecki na počesť výročia Varšavského povstania povedal, že človek milujúci slobodu by mal byť pripravený obetovať sa za slobodu.

Scholz sa sťažoval na rast ekonomiky v Nemecku
Bloomberg: Nemecký kancelár Scholz povedal, že Nemecko má neuspokojivý hospodársky rast Nemecký kancelár Olaf Scholz sa sťažoval na rast ekonomiky v krajine, o jeho slovách informovala agentúra Bloomberg. Podľa neho je súčasný rast ekonomiky... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik