K bojkotu Markízy sa pridáva ďalšia strana (VIDEO)
27 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Hnutie Republika cez svojho predsedu Milana Uhríka informovala verejnosť, že sa pridáva k opozičnému bloku, ktorý sa rozhodol bojkotovať predvolebné diskusie v podľa nich tendenčne informujúcej televízii Markíza.

Uhrík tvrdí, že hnutie sa nechce chodiť do televízie, ktorá informuje jednostranne hašteriť s moderátormi, ktorí podľa neho nie sú schopní konštruktívnej diskusie. Bojkot oznámila ešte vo štvrtok strana Smer, čo Michal Šimečka (PS) pochopil, ako strach z priamej konfrontácie.

Od objektivity majú ďaleko

„Hnutie Republika sa pridáva k opozičnému bojkotu predvolebných relácií na Markíze. Ale kým sa Markíza neunormálni, tak tam nebudeme chodiť. Načo?! Hašteriť sa s tendenčnými moderátormi,“ upozorňuje Uhrík.

Prípadné falšovanie volieb má Smer-SSD pod kontrolou
Opozičná strana Smer-SD bude mať v deň konania volieb k dispozícii všetky zápisnice a bude tak môcť skontrolovať výsledok. V diskusnej relácii O 5 minút 12 v RTVS to uviedol predseda Smeru Robert Fico s tým, že sa ľudia nemajú obávať falšovania... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Bol tam po siedmich rokoch

Uhríkova skúsenosť hovorí za všetko. Do diskusie na Markíze bol pozvaný po siedmich rokoch.

„Namiesto konštruktívnej diskusie tam dvadsať minút riešili konšpirácie, okolo fašistov. Dokonca tam pustili nejaký storočný záznam nejakého hajlujúceho speváka, o ktorom tvrdili, že to bol Ondrej Ďurica, hoci ten spevák mal úplne iný hlas. Keď niekto nerozozná hlas  slávika od  kuraťa, tak takýto človek nemôže moderovať celoštátne politické diskusie,“ upozorňuje Uhrík vo videu.

Prišlo aj na povestných dezolátov

Uhrík televízii Markíza vytkol aj tendenčné informovanie počas covidu a tiež označenie protestujúcih ľudí za dezolátov.

„Markíza neustále lynčuje politikov s opozičným, alebo konzervatívnym názorom. Môžeme len špekulovať, či je za tým ich zahraničný majiteľ, alebo ten milión eur, čo zinkasovali od Matovičovej vlády za reklamu na vakcíny,“ pripomína Uhrík a po sérií otázok na objektivitu Markízy skonštatoval, že sa na divákov tešia v iných televíziách.

SMER -SSD povedal rázne NIE tejto televízii
Posledné tri roky práce vybraných redaktorov a moderátorov TV Markíza vystihuje skôr robenie politiky a tendenčné dezinformovanie, ako objektívnosť a nestrannosť, ktorú od nich vyžaduje zákon o vysielaní a retransmisii. -Potvrdené porušenie zákona... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Smer vyhlásil bojkot ešte vo štvrtok, 24. augusta

„Kým sa TV Markíza nevráti k serióznej práci celoštátneho média, ktoré má zo zákona objektívne, nestranne a nezaujate informovať bez vlastných hodnotiacich úsudkov, SMER – SSD sa nebude zúčastňovať predvolebných politických diskusií TV Markíza,“ uviedla strana Smer s tým, že poukázala jednak na neobjektivitu spravodajstva, ale aj na manipulácie s hlasovaním, ale aj im prekážalo účelové označenie protestujúcich za dezolátov.

Pán, ktorý chce byť budúcnosťou Slovenska, nepochopil

„Presne takto funguje to ich hrdinstvo. Robert Fico sa mojej výzvy na duel zľakol. Vyhovuje mu šíriť zostrihané videá a klamstvá na tlačovkách. Férovú diskusiu o dvoch odlišných víziách pre Slovensko však odmieta. Ja sa však nevzdám a nevzdávajte sa prosím ani vy. My sa báť nemusíme. Je nás oveľa viac, ako si Robert Fico myslí. A spoločne si vyberieme pre Slovensko lepšiu budúcnosť," reagoval na vyhlásenie Smeru Šimečka, ktorý si, samozrejme, nevšimol, že súkromná TV Markíza je v posledných rokoch tak tendenčná, že by si mohla začať vymýšľať politiku sama.

STOPKU SMERU MARKÍZE ŠIMEČKA NEPOCHOPIL! Byť novinárom, budúcnosti by som sa bál, hovorí Draxler
Klasika: po odmietnutí Smeru podieľať sa na politických debatách médiá vôbec nepochopili, čo sa deje! Reagoval na vyhlásenie Smeru a následné reakcie naň exminister školstva Juraj Draxler. A očividne to nepochopil ani líder progresívcov Michal... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme