Juraj Šeliga neprestáva s ping - pongom! ZASE ODPOVEDÁ GP SR, Žilinkovi
27 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

Jurajovi Šeligovi rozhodne nedáva spávať Maroš Žilinka. Generálny prokurátor SR, Maroš Žilinka si podľa Šeligu vymýšľa. Juraj Šeliga, odídenec z OĽaNO, ktorý je aktuálne v strane Demokrati absolvoval nedávno výsluch na polícii. Tam vypovedal v súvislosti s údajným ohováraním generálneho prokurátora Maroša Žilinku.  Žilinka vtedy reagoval na Šeligove slová, ktoré odzneli v médiách. Šeligovi to nestačilo a musel opäť reagovať. Slovný ping - pong zo strany Juraja Šeligu neprestáva.

"Pán Žilinka, po prvé - nevymýšľajte si, žiadne trestné oznámenie neexistuje," píše Juraj Šeliga.

Juraj Šeliga priznáva, že Maroša Žilinku nazval zbabelcom, ale uvádza, že to bolo v liste a nie verejne

"...existuje list, ktorý je adresovaný osobne Vám a v tom liste je uvedené, že som o Vás povedal, že ste zbabelec a že by som mal za to trestnoprávne zaplatiť. Je založený v spise. Neviem, v ktorej krajine je takýto pamflet považovaný za trestné oznámenie?! A to ešte za trestný čin ohovárania verejne činnej osoby," vysvetľuje Šeliga.

Šeliga prirovnáva Maroša Žilinku k Harabinovi

"Inak, pán Žilinka, celá Vaša rétorika ako forma, tak aj obsah pripomína Harabina, ktorého oponenti boli predmetom trestných stíhaní na základe “listov” a podaní “náhodných” rozhorčených občanov," píše Žilinka.

"Po druhé, keď ma už tak pozorne sledujete, tu je pár skutočne dôležitých otázok pre Vás, na ktoré odmietate odpovedať. Sú dôležitejšie ako Vaše rozhorčenie na Facebookoch na adresu mojej osoby. Odpoviete, pán Žilinka?" Pýta sa Šeliga a kladie nasledovné otázky:

-Čo s vyšetrovaním, ktoré ste nezákonne zastavili cez paragraf 363 spoločne s pánom Kanderom v auguste 2021? Tomu sa nebudete venovať? Konštatoval to Ústavný súd.

-Bude pán Kandera disciplinárne potrestaný? Asi nie, lebo keby začal rozprávať, mali by ste veľký problém. Policajnú prácu ste nezákonne spomalili o minimálne rok!

-Kedy vyvodíte zodpovednosť? Dostali ste x podnetov aj odo mňa osobne. Radšej dáte predvolať mňa za ohováranie?

-Zlé prepisy nahrávok, ktoré riešila pani Habčáková a KP BA? S tým sa čo deje?

-To, že vyšetrovatelia stále nemajú prístup k celému spisu? To Vás netrápi? K tomu nebude status?

-Ficove vyhrážky prokurátorom a nadávky, nič, pán Žilinka? Asi nie, však?

Zaklínate sa zákonnosťou a odbornosťou, ale na vážne otázky a podozrenia z trestnej činnosti nereagujete. Viem, ohováranie Šeligu a medvede sú pre Vás dôležitejšie. Na generálnej prokuratúre sa dejú nezákonné veci. Povedal to Ústavný súd, ukazuje to realita vyšetrovaní.Ako generálny prokurátor máte za to plnú zodpovednosť a nerobíte dokopy nič. Ak by ste chceli kryť nezákonné postupy, nevyzeralo by to inak. A to, že svojim oponentom miesto relevantných odpovedí chcete zapchať ústa, to je v skutočnosti nehanebné!" Myslí si Šeliga, "chlapec" z námestia, spoza mikrofónu, Za slušné Slovensko, kde rozbehol svoju politickú kariéru.

Čo sa dialo pred Šeligovou reakciou

Vo štvrtok absolvoval Juraj Šeliga (Demokrati) výsluch na polícii. Tam vypovedal v súvislosti s údajným ohováraním generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Podľa neho, generálny prokurátor vedome, alebo nevedome kryje protiprávne konanie. "Zastrašiť sa nenechám, naďalej si myslím, že Maroš Žilinka je zbabelec," uviedol Šeliga pred médiami. Dokonca tvrdí, že Žilinka je pomstychtivý a všetkých oponentov bude chcieť umlčať. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka reaguje. 

Šeligu vypočúvali pre podozrenie z trestného činu ohovárania generálneho prokurátora Žilinku z dôvodu, že ho nazval zbabelcom. „Generálny prokurátor za to, že mu niekto povie, že je zbalebec, ťahá ľudí po výsluchoch. Veľmi dobre vie, že som jeho kritik a nebudem ticho, a takýmto spôsobom mi asi chce poslať nejaký typ odkazu, aby ma zastrašil,“ uviedol Šeliga. Ten jedným dychom dodal, že je naďalej presvedčený o tom, že Žilinka spôsobil Slovensku reputačné problémy, keď zastavil trestné stíhania s použitím paragrafu 363, a tým ovplyvnil vyšetrovania mnohých korupčných káuz. Generálny prokurátor je podľa neho „precitlivený na seba“ a chce umlčať svojich kritikov.

Podľa Šeligu je bizarné, že v jeho veci nebolo podané žiadne trestné oznámenie. Ako povedal, generálnemu prokurátorovi prišiel list o tom, že Šeliga na jeho adresu povedal, že je zbabelec. Žilinka list postúpil prokuratúre v Bratislave, ktorá rozhodla, že vyšetrovatelia ho majú vypočuť.

Reakcia Žilinku na ktorú opäť reagoval Šeliga

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka reaguje na tvrdenia Šeligu prostredníctvom sociálnej siete vyhlásením: "K DNEŠNÝM KLAMSTVÁM POSLANCA NR SR ŠELIGU"

Poslanec NR SR dnes po vypočutí na polícii vo veci trestného oznámenia pre trestný čin ohovárania opäť zavádzal verejnosť a svojimi NEODBORNÝMI a NEPRAVDIVÝMI výrokmi útočil na moju osobu ako generálneho prokurátora a prokuratúru SR.

V prvom rade musím zopakovať, že na poslanca NR SR a ani iného občana som NIKDY NEPODAL trestné oznámenie pre vyslovenie názoru či kritiky mojej osoby.

NIE JE PRAVDOU, že som v danej veci „vyhodnotil doručené podanie vo svojej hlave ako trestné oznámenie a rozhodol, že sa má vec vyšetrovať ako trestný čin ohovárania“. Je to LOŽ. Do posudzovania doručeného podania občana v danej veci som vôbec NEZASAHOVAL a vo veci ako OČTK ani z objektívnych dôvodov KONAŤ NEBUDEM. Tu len poznamenávam, že podľa § 62 ods. 1 Trestného poriadku sa podanie posudzuje vždy podľa obsahu, aj keď je nesprávne označené.

NIE JE PRAVDOU, že by som „ťahal ľudí po výsluchoch“, na základe toho, že sa niekto o mne hanlivo vyjadril. Je to VYSLOVENÉ KLAMSTVO.

NIE JE PRAVDOU, že by som poslancovi NR SR či komukoľvek inému rozhodnutím o vyšetrovaní trestného činu ohovárania „posielal nejaký typ odkazu, aby som ho zastrašil, alebo aby nebol voči mne kritický“. Opakujem, o ničom takom som nerozhodol a je to NESLÝCHANÁ LOŽ.

NIKDY SOM NEBRÁNIL nikomu SLUŠNÝM a ODBORNÝM spôsobom vyjadrovať sa kriticky k mojej práci. A skutočne nepotrebujem nikomu „zatvárať ústa“, pretože nepravdivá a hlavne odborne nekvalifikovaná kritika za každú cenu, ktorá už nadobúda charakter obsesie, je primárne SMUTNOU VIZITKOU komunikujúceho.

Vo svetle uvedeného je zverejnený odkaz poslanca NR SR, citujem: „pán Žilinka, mne ústa nezavriete žiadnym trestným oznámením“, nielen nekorektnou MANIPULÁCIOU občanov, ale aj NEHANEBNOSŤOU.

Žilinka rozdával rany a Šeliga padá k zemi
Vo štvrtok absolvoval Juraj Šeliga (Demokrati) výsluch na polícii. Tam vypovedal v súvislosti s údajným ohováraním generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Podľa neho, generálny prokurátor vedome, alebo nevedome kryje protiprávne konanie. "Zastrašiť... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik