Jedna vojna nestačí?
27 | 08 | 2023 I Milan Laca

 EÚ plánuje nasadiť novú vojenskú misiu v Afrike.

Welt am Sonntag: EÚ rozmiestni novú vojenskú misiu v západnej Afrike.

Na vojnu sa nájde vždy!
Európska únia má v úmysle rozmiestniť v západnej Afrike novú vojensko-civilnú misiu, píše Welt am Sonntag .
"Štartovací signál pre novú misiu v Ghane,  Togu, Benine a Pobreží Slonoviny by mal byť vydaný na jeseň. Cieľom je špecifický výcvik a príprava na nasadenie do protiteroristických operácií," píše sa v článku.
Maďarsko a Poľsko sú podozrivé z toho, že chcú napadnúť Ukrajinu
Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter naznačil, že Maďarsko a Poľsko budú chcieť po skončení špeciálnej vojenskej operácie napadnúť územie Ukrajiny. O svoj názor sa podelil v rozhovore pre Dialogue Works. Teoreticky ich nemusí... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Ivan Mihale
Nech sú pod kontrolou
Podľa článku stále nie je známy počet európskych policajtov a vojenského personálu, ktorých vyšlú do krajín Guinejského zálivu.
Okrem prípravy na nasadenie do protiteroristických operácií, sa plánuje aj posilnenie miestnych bezpečnostných zložiek a ich technické zabezpečenie, spresňuje článok.
Teroristi, alebo "iný" dôvod?
Podľa novín sa Európska únia rozhodla nasadiť túto misiu zo strachu z posilnenia pozícií islamistických skupín v západnej Afrike a Saheli. Vlády Beninu a Ghany už údajne zaslali oficiálne pozvánky Európskej únii. Situácia v regióne zostáva napätá v dôsledku nedávneho vojenského prevratu v v Nigeri. Koncom júla tam armáda oznámila zvrhnutie prezidenta Mohameda Bazuma. Väčšina západných lídrov a Hospodárskeho spoločenstva západnej Afriky prevrat odsúdili. Začiatkom augusta schválilo africké spoločenstvo plán, pre prípad vojenskej intervencie.  
Scholz sa sťažoval na rast ekonomiky v Nemecku
Bloomberg: Nemecký kancelár Scholz povedal, že Nemecko má neuspokojivý hospodársky rast Nemecký kancelár Olaf Scholz sa sťažoval na rast ekonomiky v krajine, o jeho slovách informovala agentúra Bloomberg. Podľa neho je súčasný rast ekonomiky... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik