Hubár, ktorého napadol medveď, chce ODŠKODNÉ. Nech platí štát!
27 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Mal šťastie v nešťastí! Muž z Liptova si môže povedať, že sa po druhý raz narodil. Nie každý, kto príde do blízkeho kontaktu s medveďom, dopadne tak ako on.

Vo štvrtok sme vás informovali o novom prípade útoku medvedice na človeka.  Pri rieke Belá medzi obcou Liptovská Kokava a Pribylina došlo v poobedných hodinách k útoku na 57-ročného hubára.

Medveď znovu ÚTOČIL! Tentokrát na hubára
Pri rieke Belá medzi obcou Liptovská Kokava a Pribylina došlo v stredu (23. 8.) v poobedných hodinách k útoku medvedice na 57-ročného hubára. Muž utrpel ľahšie zranenie v oblasti brucha a pravej ruky. Z miesta útoku odišiel sám a po návrate domov... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Čo sa stalo

V poobedných hodinách prišlo k útoku medvedice na 57-ročného hubára. Muž utrpel ľahšie zranenie v oblasti brucha a pravej ruky. Z miesta útoku odišiel sám a po návrate domov si privolal záchranku. TASR o tom vo štvrtok informovali z odboru komunikácie Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR s tým, že zranenia si nevyžadovali hospitalizáciu a po ošetrení muža prepustili do domácej liečby.

Štátni ochranári dodali, že k stretu došlo mimo intravilánu obce a mimo označených turistických trás v lesnom prostredí.

„S najväčšou pravdepodobnosťou muž pre hukot rieky nepočul varovné signály od medvedice, ktorá sa pohybovala pri toku. V drvivej väčšine prípadov medveď najprv varuje vrčaním alebo fučaním, aby sa človek nepribližoval. Zaútočí až následne,“ povedala Simona Klamárová zo zásahového tímu pre medveďa hnedého.

V blízkosti miesta incidentu sa nachádza aj niekoľko polí s kukuricou.

Bude žiadať odškodné

„Zrazu vybehol, skočil mi na brucho a na ruku,“ opísal celú situáciu pre portál tvnoviny.sk napadnutý hubár. Ďalej dodal, že aj kvôli vysokej tráve šelmu nezbadal. Podľa miestnych tam ešte nikdy medveď na nikoho z osady nezaútočil.

Ako informuje portál, partnerka hubára si mala naštudovať dostupné informácie o bolestnom. „Nech štát platí peniaze za túto bolesť, lebo to si nespravil sám, povedala pre tvnoviny.sk.

O prípade už vedia aj tatranskí záchranári a dokonca bol na mieste aj zásahový tím.

„Pri útoku medveďa na človeka má obeť nárok na odškodné. Funguje to tak, že najprv treba tú lekársku správu, tie zranenia obodovať a následne na to sa určí výška odškodného, približuje zoológ zo Správy Tatranského národného parku Michal Harig pre tvnoviny.sk.

Psychiatrický pacient pri prevoze UKRADOL sanitku! Rútil sa po diaľnici
Pacient sa počas prevozu zmocnil vozidla rýchlej zdravotnej pomoci a so zapnutými majákmi sa rútil po diaľnici. V Banskej Bystrici sa v sobotu psychiatrický pacient zmocnil vozidla rýchlej zdravotnej pomoci a so zapnutými majákmi unikal po... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme