Hlas aj Smer reagujú na vyhlásenia A. Danka
27 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Andrej Danko (SNS) uviedol v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo, že Robert Fico (Smer- SSD) sa dohodol s Petrom Pellegrinim (Hlas-SD) na tom, že by Smer-SSD obetoval po predčasných parlamentných voľbách pozíciu premiéra v prospech Hlasu-SD. Reaguje Smer aj Hlas.

Reakcia strany Smer-SSD

Predseda SNS Andrej Danko nás vždy vedel prekvapiť…

SMER - SSD sa dlhodobo a otvorene vyjadruje za povolebnú spoluprácu s Hlasom - SD, pretože sme sesterské strany v Strane európskych socialistov a máme veľmi podobné sociálne programy.

SMER - SSD rovnako otvorene oceňuje konštruktívnu spoluprácu so SNS pod vedením A. Danka v rokoch 2016 - 2020. SMER - SSD želá SNS, aby vysoko prekročila 5%-tnú hranicu v nasledujúcich voľbách.

SMER - SSD však nemá žiadne dohody ohľadne povolebnej spolupráce a žiadne také, o ktorých dnes hovoril A. Danko, by ani nikdy neuzatvoril, pretože mu to kážu politické skúsenosti.

Predsedom vlády SR po voľbách bude buď predstaviteľ víťaznej politickej strany alebo predstaviteľ inej politickej strany, ktorá napriek tomu, že nevyhrá voľby, bude mať schopnosť zostaviť väčšinovú vládnu koalíciu.

R. Fico: „Ako predseda SMERU - SSD veľmi jasne vyhlasujem, že pokiaľ SMER - SSD vyhrá nasledujúce parlamentné voľby a budeme schopní zostaviť väčšinovú koalíciu, budem sa štvrtý krát uchádzať o post predsedu vlády SR.“

Reakcia strany Hlas-SD

K vyjadreniam šéfa SNS sa vyjadrila i samotná strana Hlas-SD: "Žiadne takéto dohody neexistujú. HLAS - sociálna demokracia s nikým neuzatvára pred voľbami dohody o povolebnej spolupráci. Naším jediným cieľom je získať vo voľbách čo najsilnejší mandát na budovanie silného štátu, ktorý dokáže skutočne pomôcť ľuďom. O podobe budúcej vládnej koalície a aj o obsadení funkcie premiéra rozhodnú jedine ľudia vo voľbách."

Veronika, Veronika, TOTO nemyslíš vážne! Taraba si ju VYCHUTNAL
Bože môj! Líderka Za ľudí a bývalá vicepremiérka Veronika Remišová má na krku ďalší brutálny prešľap. Najnovšie všetkých šokovala predvolebným videom, v ktorom predviedla svoje slabé vedomosti z matematiky. Takéto prešľapy sa v politike... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457