DOZREL ČAS NA BOJKOT MÉDIÍ HLAVNÉHO PRÚDU!
28 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Navrhujem celej demokratickej opozícii, aby až do parlamentných volieb bojkotovala všetky aktivistické médiá hlavného prúdu, píše na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár.

Názor Eduarda Chmelára prinášame v plnom znení.

Až škandalózna neobjektívnosť a neprofesionalita

Nedeľný horúci letný deň strávil Chmelár pri vode, takže nevidel všetky politické diskusie. "Ale tie úryvky, ktoré sa ku mne dostali a doterajšie bohaté skúsenosti mi úplne postačujú na to, aby som vyhlásil nasledovné:

Navrhujem celej demokratickej opozícii, aby až do parlamentných volieb bojkotovala všetky aktivistické médiá hlavného prúdu. Úprimne, nechápem, prečo sa Smer-SSD zameral len na bojkot TV Markíza, keďže ostatné mainstreamové médiá vykazujú minimálne rovnakú, ak nie väčšiu mieru až škandalóznej neobjektívnosti a neprofesionality.

Opoziční politici by sa nemali tohto kroku báť

To, že úspešný politik stále potrebuje tradičné médiá, je mýtus. To médiá potrebujú úspešných politikov, pretože na ich sledovanosti zarábajú. Nie, opozícia naozaj nemusí znášať demagogickú až ponižujúcu zaujatosť Ilieva, Dírera, Dibákovej, Makaru, Závodského či Kovačiča. Šikovný politik si svoje publikum v dnešnej dobe nájde, iba neschopný sa potrebuje zviditeľňovať v klasických televíziách. Sám som toho najlepším dôkazom, že moja popularita výrazne stúpla paradoxne po tom, čo som dostal v mainstreame stopku.

SMER -SSD povedal rázne NIE tejto televízii
Posledné tri roky práce vybraných redaktorov a moderátorov TV Markíza vystihuje skôr robenie politiky a tendenčné dezinformovanie, ako objektívnosť a nestrannosť, ktorú od nich vyžaduje zákon o vysielaní a retransmisii. -Potvrdené porušenie zákona... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

To, čo predvádzajú Iliev, Dírer, Dibáková, Makara, Závodský či Kovačič, je za hranicou všetkých noriem profesionálnej etiky

Keď šéfka spravodajstva RTVS Anna Sámelová po nástupe do funkcie vyhlásila, že novinár nemusí byť objektívny, zbúrala tým na jednej strane základné pravidlá klasického žurnalizmu, no na druhej strane iba opísala stav, ktorý už v slovenských médiách dlhodobo fungoval.

Nikto nie je povinný trpieť neprofesionálne správanie novinárov. Naopak, keď vidíme, ako neprípustne zasahuje do volieb polícia, vláda, prezidentka a médiá, musíme skonštatovať, že tieto voľby ešte môžu byť slobodné, no už nemôžu byť férové. Poukazujúc na tento rozpor s medzinárodnými normami by mala opozícia zvážiť prizvanie pozorovateľov OBSE, ktorých úlohou by malo byť dozerať na čistotu volebného procesu. S takýmito vecami sa nehazarduje.

K bojkotu Markízy sa pridáva ďalšia strana (VIDEO)
Hnutie Republika cez svojho predsedu Milana Uhríka informovala verejnosť, že sa pridáva k opozičnému bloku, ktorý sa rozhodol bojkotovať predvolebné diskusie v podľa nich tendenčne informujúcej televízii Markíza. Uhrík tvrdí, že hnutie sa nechce... Čítať ďalej
27 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik