Prokurátor navrhuje vzatie do väzby obvineného advokáta Františka Poláka
26 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) návrh na vzatie obvineného advokáta Františka Poláka do väzby. TASR to potvrdili z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PZ).

Obvinený je z korupcie

„Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného JUDr. F. P. do väzby. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa s týmto podnetom stotožnil a podal sudcovi Špecializovaného trestného súdu návrh na vzatie obvinenej osoby do väzby,“ priblížili z Prezídia PZ. Väzobný výsluch obvineného by sa mal na ŠTS začať v nedeľu ráno.

Advokát František Polák bol zadržaný v rámci policajnej akcie s krycím názvom Corrumpere 1. Trestnej činnosti sa mal podľa polície v minulosti dopustiť v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb, ktoré boli vzaté do väzby.

Spolu s Ľubomírom Arpášom a Ľubomírom T. čelí aj obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania. Prípad sa blíži na banskobystrickom pracovisku ŠTS k záveru.

Čaputová, Ódor, Hamran, Lipšic KOPÚ a KOPÚ... no znova sa prerátali
Bezbrehé a arogantné vyčíňanie polície bude mať ešte nadstavený čas, píše poslanec NR SR Marián Kéry. Na stole prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry skončila hromadná sťažnosť obvinených Tibora Gašpara, Norberta Bödöra a Romana Stahla proti... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik