Predstaviteľky OĽaNO a Demokratov sa takmer PREFACKALI kvôli otázke: JE VÔBEC HEGER SVOJPRÁVNY? (VIDEO)
26 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Dramaturg verejnoprávneho rozhlasu zvolil v predvolebnej kampani dosť neštandardný postup. Do diskusných relácii Sobotné dialógy pozýva moderátorka Marta Jančkárová strany z rovnakého spektra. Nielen, že poslucháčov tým ochudobnili o kvalitnú hádku a prekrikovanie sa oponentov v sobotu na obed, ale prakticky urobili zo seba uspávačov hadov. Veď kto má náladu počúvať hrkútanie a pritakávanie politikov v čase, keď predvolebná kampať speje k vrcholu. Dnes však bolo všetko inak. A to sa do seba nepustili dvaja kohúti. Pustili sa do seba Andrea Letanovská (Demokrati) a Erika Jurinová (OĽaNO)! Konečne sobota ako sa patrí.

OĽANO aj Demokrati v hrozných číslach

Ak niekto obviňuje stranu Hlas, že je to vlastne Smer II, tak strana Demokrati sú presne v takom istom vzťahu k OĽaNO. Tak by sa zdalo, že diskutujúce dámy si padnú do nôty a opäť si vypočujeme pokojné a milé hrkútanie a ospevovanie na adresu politicky blízkej strany. Ale to sme sa vážne mýlili! Predvolebná kampaň sa totiž ocitá v druhej fáze. A tou je zobrať čo najviac hlasov voličov strane z rovnakého spektra.

Strany, ktoré zastupujú Andrea Letanovská a Erika Jurinová, tvorili ešte začiatkom tohto roka jeden celok. Po rozdelení na dva subjekty sa strana Demokrati aktuálne podľa prieskumov pohybuje pod pásmom zvoliteľnosti do parlamentu. Koalícii OĽANO a priatelia taktiež hrozí, že nedosiahne potrebný počet hlasov na prekročenie brán parlamentu.

FICO: VYPADLI MI OČI! Prečo seriózny denník živí takýto NOVINÁRSKY ODPAD? (VIDEO)
Predseda Smeru-SSD Robert Fico si všimol článok škandalizujúci jedného z poslancov jeho strany – a podľa jeho slov mu „skoro vypadli oči“! Celú záležitosť sa Fico pokúsil verejnosti vysvetliť vo svojom videu, ku ktorému navyše napísal, že sa vždy... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Pobime sa za to, kto je zodpovedný

Volebná líderka koalície OĽANO a priatelia Erika Jurinová v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy zdôraznila, že rozdelenie nepovažuje za dobrý krok a od začiatku proti nemu vystupovala. Doplnila, že Eduard Heger, predseda strany Demokrati, sa pre rozdelenie rozhodol sám a dobrovoľne. „Ja som to musela akurát rešpektovať,“ priblížila. Dodala, že cieľ, ktorý si Heger pôvodne dal, podľa nej nebude naplnený.

Líder OĽANO Igor Matovič sa pritom už skôr vyjadril, že rozdelenie bolo jeho nápadom. Podľa Jurinovej Heger s Matovičom debatovali o viacerých alternatívach. „Nakoniec sa Edo rozhodol pre takúto alternatívu, urobil to, a teraz budeme možno znášať následky všetci,“ povedala Jurinová s tým, že pôvodným cieľom Demokratov bolo pozbierať demokratické hlasy tých občanov, ktorí nechcú voliť OĽANO. Skonštatovala, že namiesto toho sa obe strany dostali do pásma ohrozenia.

"Heger sa nestotožnil so spôsobmi Matoviča a dnes svoje pôsobenie v OĽANO hodnotí ako chybný krok," vysvetlila Jurinovej Letanovská. 

Záznam diskusnej relácie RTVS Sobotné dialógy:

Jurinová sa však nedala. "Pôsobí to tak, akoby ste hovorili, že Edo Heger nebol svojprávny dlhšie obdobie. Pre mňa je to schizofrenické," narážala líderka OĽANO na obdobie Edovho premierovania pod papučov Matoviča.

Vzápätí jej Letanovská vysvetlila situáciu. "Eduard Heger je svojprávny a vždy bol," presviedčala. Len či jej niekto ešte uverí.

Letanovská - bývalá podpredsedníčka strany Spolu (Jedna ruka s PS)

„To, že pán Matovič tvrdil, že to bol jeho nápad a že rozdelenie navrhol Edovi Hegerovi, tak myslím, že tomu neverí ani on sám, ani jeho voliči,“ vyjadrila sa volebná líderka Demokratov. Doplnila, že racionálni ľudia, ktorí chcú pomáhať, museli OĽANO opustiť, keďže s Matovičom sa nedalo spolupracovať.

Letanovská poznamenala, že jasnými aktérmi väčšiny konfliktov minulej vlády boli Igor Matovič a Richard Sulík, líder SaS. Doplnila, že medzi politikov, ktorí sa snažili konflikty tlmiť, patril Eduard Heger. „Dosť ho to poznačilo. Keby bol viac myslel na seba, tak by dávno odišiel a chránil by si svoj kredit,“ myslí si Letanovská.

Letanovská zdôraznila, že volebnou líderkou Demokratov sa nestala náhodou a nie je niekým, koho Heger stretol „niekde na schodoch“. V minulosti pôsobila ako podpredsedníčka strany Spolu, ktorá sa stala základom demokratov, pripomenula s tým, že jej voľba nebola ani absurdná, ani nečakaná.

TAK AKO TO JE S TÝMI PREFERENCIAMI PS? NEUVERÍTE! Je to na smiech (FOTO)
Progresívne Slovensko rastie, rastie a rastie. Aspoň v rôznych prieskumoch. Sebavedomý Šimečka, ktorého si nevedia predstaviť na poste premiéra ani vlastní, sa bije do pŕs, ako on vybaví skvelú budúcnosť pre všetkých. Znižovaním dôchodkov,... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Zmení sa líder OĽANO?

Jurinová priznala, že líder OĽANO sa dopustil počas pôsobenia vo vláde chýb. „Kto robí, robí aj chyby,“ povedala. „Igor Matovič je (na kandidátke) na čísle 150, ja som na čísle jedna, to znamená, že aj náš volič má možnosť si vybrať spôsob komunikácie a spôsob robenia politiky,“ vyjadrila sa Jurinová. Potvrdila, že si vie predstaviť zmenu na poste lídra OĽANO. „S tým sme do toho išli,“ povedala.

Škoda že si nedali pár faciek

Politická diskusia neostala bez odozvy na sociálnych sieťach. A my vám v pôvodnom znení prinášame aspoň malú ukážku. "To vazne sa moze uz polhodinu hadat Letanovska s Jurinovou v sobotnych dialogoch, ci pre spajanie prodemokratickych stran urobilo viac olano alebo strana demokrati?" Pýta sa poslucháč rozhlasovej relácie na sociálnej sieti. A pokračuje: "To im skutocne nie je trapne? To skutocne som tak naivny a stale ako debil cakam, ze im to po takmer 4 rokoch konecne aspon ciastocne docvakne a zacnu nieco zmysluplne robit? Zjavne plati, ze z dlane proste chlp nevytrhnes a nema tam co docvaknut kks... Uplne vakuum. Katastrofa."

"Škoda že si nedali pár faciek.. Heger je kazatel alkoholik, takže ako zhyraly analoborec svojho Bossa Ooolajna nemôže byt svojpravny..," pridal sa ďalší.

TOTÁLNA BLAMÁŽ JARA NAĎA: To nevymyslíš! To je život
Exminister vojny to zase raz nedomyslel! "Tak toto je konečná," píše na sociálnej sieti Jaroslav Naď, odídenec z OĽaNO, ktorý aktuálne kandiduje už za stranu Demokrati. Pár týždňov pred voľbami vyťahuje starý email Milana Uhríka a vyzýva k... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik