Juh Slovenska sa v sobotu ZAPOTÍ!
26 | 08 | 2023 I Diana zaťková/TASR

Na juhu Slovenska môže byť v sobotu v niektorých okresoch 36 stupňov Celzia. V západných okresoch sa môžu vyskytnúť búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Zároveň pre okresy Bratislava a Pezinok stále platí upozornenie na smogovú situáciu pre prízemný ozón. Informuje o tom na svojom webe.

Výstraha pred búrkami platí do 13.00 h pre okresy Malacky, Senica, Skalica, Myjava a Nové Mesto nad Váhom.

Maximálna teplota 35 až 36 stupňov sa môže vyskytnúť v okresoch Krupina, Lučenec, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš, Komárno, Levice, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda a Galanta.

Pre okresy takmer celého Bratislavského, Banskobystrického, Košického kraja vydali výstrahu prvého stupňa. Taktiež aj pre okresy Partizánske, Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Hlohovec, Piešťany a Trnava. SHMÚ očakáva miestami 33 až 34 stupňov Celzia.

Výstrahy pre vysokými teplotami platia od 13.00 do 18.00 h.

SHMÚ dodatočne vydal aj výstrahu druhého stupňa pred prívalovými povodňami v okresoch Skalica a Senica. "Vzhľadom na očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladáme prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," poukázal.

TAK AKO TO JE S TÝMI PREFERENCIAMI PS? NEUVERÍTE! Je to na smiech (FOTO)
Progresívne Slovensko rastie, rastie a rastie. Aspoň v rôznych prieskumoch. Sebavedomý Šimečka, ktorého si nevedia predstaviť na poste premiéra ani vlastní, sa bije do pŕs, ako on vybaví skvelú budúcnosť pre všetkých. Znižovaním dôchodkov,... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik