Idú preverovať Sujove štúdium! Univerzita obvinenia Denníka N odmieta
26 | 08 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Lesnícka fakulta Technickej univerzity vo Zvolene (TUZVO) preverí napĺňanie podmienok štúdia a ich doterajšie plnenie doktorandom Miroslavom Sujom. TASR o tom informovala Ľubica Benková z kancelárie rektora univerzity. Na pochybnosti v súvislosti so štúdiom nezaradeného poslanca Národnej rady SR upozornil Denník N. A Matovičovo, či Kollárovo štúdium už preverili?

Prijímacie konanie podľa univerzity prebehlo štandardným spôsobom. "Miroslava Suju na externé doktorandské štúdium prijal na odvolanie vtedajší dekan Lesníckej fakulty Viliam Pichler," uvádza TUZVO v komuniké po mimoriadnom zasadnutí vedenia univerzity. Podaný má byť tiež návrh na etickú komisiu TUZVO, ktorá sa bude zaoberať možným konfliktom záujmov aktérov tohto prípadu.

Univerzita deklaruje, že sa riadi platnou legislatívou, zakladá si na rovnakých podmienkach pre všetkých študentov a neposkytuje prispôsobené podmienky vzdelávania pre nikoho. Zároveň je zásadne proti prejavom extrémizmu. Odmieta tvrdenie o vytvorení neštandardných podmienok štúdia pre jedného zo študentov.

Suja, ktorý kandiduje v predčasných parlamentných voľbách za hnutie Republika, nerobí podľa Denníka N samostatnú výskumnú prácu. Má figurovať v kolektíve autorov pri piatich prácach, kde je podpísaný aj odborný asistent, ktorý je zároveň Sujovým poslaneckým asistentom. Sujov školiteľ zas podľa denníka kandidoval za Republiku v komunálnych voľbách.

TAK AKO TO JE S TÝMI PREFERENCIAMI PS? NEUVERÍTE! Je to na smiech (FOTO)
Progresívne Slovensko rastie, rastie a rastie. Aspoň v rôznych prieskumoch. Sebavedomý Šimečka, ktorého si nevedia predstaviť na poste premiéra ani vlastní, sa bije do pŕs, ako on vybaví skvelú budúcnosť pre všetkých. Znižovaním dôchodkov,... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik