Čo tí Rusi nevymyslia! Laserová pištoľ na drony
26 | 08 | 2023 I Milan Laca

Rusko úspešne vyskúšalo laserovú pištoľ.

Rusko vykonalo terénne testy laserovej pištole na elimináciu dronov. 

Prevratná zbraň?

Počas skúšky laserovej pištole zničili niekoľko bezpilotných lietadiel rôznych typov, vyhlásil informovaný zdroj pre RIA Novosti.

Veľmi účinná

"Úspešné testy bojového lasera, určeného na ničenie bezpilotných lietadiel, sa uskutočnili na jednom z ruských vojenských cvičísk. Laserové delo preukázalo vysokú účinnosť pri zasahovaní bezpilotných lietadiel v blízkej zóne," vyhlásil hovorca agentúry.

Ako fungujú
Ako spresnil zdroj, počas testov „bojový laser infračerveného spektra zabezpečoval fyzickú likvidáciu dronov, najmä spálenie aerodynamických plôch, alebo spálenie ich telesa, spolu s palubným vybavením“. "Laser zničil drony typu lietadiel aj kvadrokoptér," dodal zdroj.
Tiež sa snažia
Popredné krajiny sveta aktívne pracujú na taktických laserových systémoch na ničenie dronov, ktoré by mali zasiahnuť najmä drony a muníciu vo vzduchu v blízkej zóne. Americká spoločnosť Lockheed Martin vyvinula pre pozemné sily USA prototyp mobilného bojového laserového systému ADAM, ktorý by mal zasahovať vzdušné ciele na vzdialenosť až 2 kilometrov. Podobný systém vyvinul aj koncern Boeing. Je to laserový komplex HEL MD na podvozku nákladného auta. Pri testoch dokázal HEL MD zasiahnuť vo vzduchu míny kalibru 60 mm a drony typu lietadla. Koncern nezverejnil dosah lasera, berúc však do úvahy maximálny dosah 60 milimetrových mín NATO, dosah komplexu sa dá odhadnúť aj na 1,5-2 kilometre. Boeing zverejnil video testovania svojho systému. Zábery ukazujú, že dron lietadla bol zničený v dôsledku laserového poškodenia jeho chvosta. V dôsledku toho sa bezpilotné lietadlo zrútilo a stratilo aerodynamickú stabilitu.
 
Na fronte hynú tisíce a Zelenskyj nakupuje LUXUSNÉ VILY AJ ZA NAŠE MILIÓNY!
Nedávna novinárska správa odhalila, že ukrajinský prezident kúpil luxusnú vilu v Egypte v regióne El Gouna, ktorý je známy aj ako „mesto milionárov“. Okrem toho dôkazy naznačujú, že Zelenskyj použil na nákup západné peniaze, pričom značnú časť súm,... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Diana Zaťková
 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik