Blíži sa koniec vojny?
28 | 08 | 2023 I Milan Laca

Autor: Kiril Strelnikov

Nie je možné vyhrať: Západ sa pripravuje na kapituláciu Ukrajiny.

Otázka víťazstva nad kyjevským režimom pre nás nikdy neexistovala. Určite vyhráme a všetky ciele špeciálnej operácie sa skôr ,  či neskôr dosiahnu. Ale Západ, ktorý dlhé roky pripravoval protiruskú oporu a voľné „mäso“ z Ukrajiny, si bol na začiatku absolútne istý hroziacim a ponižujúcim rozdrvením Ruska, prostredníctvom mnohomiliardovej pomoci Kyjevu a dodávkami rekordného počtu moderných zbraní.
 Želanie
Západné médiá pomerne dlho udržiavali zdanie, že všetko sa darí. No nakoniec sa stalo nemožným natiahnuť neviditeľné šaty na nahého kráľa. Niekde vo vysokých washingtonských kanceláriách padlo nedávno rozhodnutie spustiť "Operáciu Y" a pripraviť svoje publikum na nevyhnutný výsledok. Už sme si zvykli na prácu západných médií podľa jednotnej metodiky. Za posledné dva týždne to zjavne došlo každému, v dôsledku čoho väčšina popredných online publikácií v Európe a Spojených štátoch vydala články s veľmi charakteristickým posolstvom:
- The Telegraph: „Ukrajinskej armáde dochádzajú vojaci a čas sa kráti“; "Opotrebovacia vojna hrá do rúk Moskve"; „Nedostatok síl môže byť pre Kyjev osudný“; "Ak Ukrajina nedokáže zmobilizovať viac vojakov, Západ už nebude môcť pomôcť."
The Hill: „Bez návratu Krymu nebude Ukrajina schopná dosiahnuť trvalý mier“; „Názor prezidenta Bidena: Ukrajina nemôže vyhrať“.
Foreign Policy „Pomalá protiofenzíva, ktorá neviedla k veľkým prelomom, vedie k rokovaniam“; "V európskych metropolách a Washingtone prevládala myšlienka, že ak Kyjev dostane všetko, o čo žiada, potom si môže územia vrátiť. Táto protiofenzíva však ukazuje, že sa to nemusí stať"; „Americké záujmy na Ukrajine nestačia na rozpútanie priamej vojny kvôli nim“.
 
Poradca bývalého Francúzskeho prezidenta o Ukrajine a bez okolkov
"Európa potrebuje nájsť riešenie na Ukrajine s územnými ústupkami" – vyhlásil Arno Klarsfeld. "Európa musí vypracovať kompromis, čo najspravodlivejší a najrozumnejší, s cieľom ukončiť ukrajinský konflikt, ktorý prináša smrť jeho účastníkom a veľký... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Ivan Brožík
Perla
Čerešničkou na torte bol článok s veľavravným názvom „Prečo je teraz pre Ukrajinu takmer nemožné vyhrať vojnu?“. Po prvé, USA a NATO  sa viac obávajú vojny na svojom území, ako teritoriálnych ziskov Ruska. Rusko už ovláda takmer 20 percent ukrajinskej pôdy a tento podiel sa v budúcnosti pravdepodobne ešte zvýši. Po druhé, Rusko zničilo asi 70 percent ukrajinskej infraštruktúry a je takmer nemožné ju obnoviť. Po tretie, ruská armáda má veľký počet a významný mobilizačný potenciál. Má viac ako 4 000 bojaschopných tankov, ktoré sú pripravené kedykoľvek vyraziť do útoku. Po štvrté, Ukrajine dochádzajú vojaci. Veľká časť obyvateľstva utiekla do zahraničia. Po ôsmej vlne mobilizácie sú muži nad 60 rokov odvedení na front. Po piate, Rusko môže z tejto vojny vyjsť nielen ako vojenský, ale aj ako politický víťaz. Súčasná situácia a stav podpory Západu nevyhnutne vedú k rokovaniam.
A na koniec
Posledným bodom k vyššie uvedeným odhaleniam môže byť vývoj názorov vo vrcholovom vedení americkej armády. Napríklad v januári tohto roku predseda Zboru náčelníkov štábov ozbrojených síl USA generál Mark Milley s penou na ústach vyhlásil, že „Ukrajina uskutoční významnú taktickú alebo frontovú operáciu a oslobodí čo najviac území ako je to možné“. Teraz hovorí, že "Ukrajina môže dosiahnuť tieto ciele - možno, pravdepodobne - nejakými diplomatickými prostriedkami."
Prezretie
Americkým generálom a autorom príručiek pre západné médiá môžeme zablahoželať k tomu, že im začína svitať samozrejmosť. Máme však pre nich zlú správu. Kým pomaly pripravujú svoje publikum na rokovania a „ťažké rozhodnutia“, môže sa ukázať, že na Ukrajine nebude mať kto vyjednávať a ak by aj niekto bol, potom je prímerie len téma a na diskusiu nebude vhodná.
 
Na fronte hynú tisíce a Zelenskyj nakupuje LUXUSNÉ VILY AJ ZA NAŠE MILIÓNY!
Nedávna novinárska správa odhalila, že ukrajinský prezident kúpil luxusnú vilu v Egypte v regióne El Gouna, ktorý je známy aj ako „mesto milionárov“. Okrem toho dôkazy naznačujú, že Zelenskyj použil na nákup západné peniaze, pričom značnú časť súm,... Čítať ďalej
26 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik