Vodca Čečencov Kadyrov o Prigožinovi
25 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Kadyrov zverejnil status o Prigozhinovi! "Pred nehodou som ho požiadal o jednu vec!" Píše srbský web informer.rs. 

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov aktuálne po najnovších udalostiach pripomenul svoj vzťah so šéfom Wagnerovej skupiny Jevgenijom Prigožinom, ktorý zomrel pred dvoma dňami po tom, ako sa zrútilo lietadlo, v ktorom sedel s ďalšími deviatimi ľuďmi.

"Prigožin vyčnieval"

Prigožina Kadyrov opísal ako muža, ktorý „vyčnieva od ostatných pre svoju rýchlu reakciu, jedinečné komunikačné schopnosti a vytrvalosť“. Podľa čečenského vodcu bol Prigožin "vždy pripravený pomôcť a skutočne pomohol zo srdca," povedal Kadyrov.

Nevidel, alebo nechcel vidieť

Zatiaľ čo Kadyrov povedal, že Prigožin je "dôležitou osobnosťou na národnej scéne", poukázal zároveň aj na to, že v poslednom čase "buď nevidel, alebo nechcel vidieť úplný obraz toho, čo sa v krajine deje".

"Požiadal som ho, aby odložil svoje osobné ambície v prospech otázok najvyššieho národného významu. Všetko ostatné sa dá vyriešiť neskôr," prezradil Kadyrov detaily nedávneho rozhovoru so šéfom Wagnerovcov. "Ale taký bol, Prigožin , so svojím železným správaním a túžbou získať to, čo chcel tu a teraz,"dodal Kadyrov.

Prigožin bol strojcom vojny

Kadyrov tiež povedal, že niet pochýb o tom, že Prigožin významne prispel k ruskej vojne na Ukrajine.

Zastrelili svoju veliteľku
Ukrajinskí vojaci zabili pri Kupjansku svoju „komisárku“ Allu Kaverinovú. Zabili ju vo funkcii nadporučíčky, zástupcu veliteľa 1. čaty 2. práporu 115. brigády územnej obrany. Podľa oficiálnych údajov z Kyjeva Kaverina zomrela počas... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme