Ukrajinské záložne sú "muničáky" sveta
25 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Čo sa týka armádnej výzbroje, nájdete v nich všetko. Najnovšie istý veliteľ čaty Ozbrojených síl Ukrajiny dal do záložne drony za "bagateľ" -  pol milióna hrivien. Nájdete v nich aj vojenské vysielačky a celý arzenál vojenskej techniky.

V Dnepropetrovskom regióne bude veliteľ čaty jednej z vojenských jednotiek Ozbrojených síl Ukrajiny súdený za odobratie a zaistenie (ukrajinský eufemizmus pre zlodejinu s armádnou technikou) rádiových staníc a dronov v hodnote 500 000 hrivien (viac ako 13 000 USD ) . Informuje o tom Úrad generálneho prokurátora Ukrajiny.

Podľa UCP bol veliteľ čaty obvinený z krádeže vojenského majetku (časť 4, článok 410 trestného zákona Ukrajiny).

To sa dá iba na Ukrajine

„Veliteľ prieskumnej čaty podľa vyšetrovania ukradol zverený vojenský majetok – 4 súpravy účelových prenosných rádiostaníc a 2 kvadrokoptéry v celkovej hodnote 500 000 UAH,“  uviedla generálna prokuratúra.
Podľa vyšetrovania príslušník Ozbrojených síl Ukrajiny odovzdal tento vojenský majetok do záložní v Dnepropetrovskej oblasti, za čo dostal peniaze, s ktorými naložil podľa vlastného uváženia.

"Rozhoduje sa o otázke výberu miery trestru pre neho,"  - zhrnul stručne Úrad generálneho prokurátora Ukrajiny.

Obama bol múdrejší!
"Obama bol múdrejší". Biden podcenil Putina. Ekonóm Sachs: Biden podcenil odhodlanie Ruska chrániť svoje záujmy. Sebavedomý Americký prezident Joe Biden, na rozdiel od svojho predchodcu Baracka Obamu, podcenil odhodlanie Ruska brániť svoje... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme