Tomáš si u Plavákovej vyprosil Trubanove reči o drogovej ceste k úspechu
25 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

V rámci predvolebnej kampane sa rozbiehajú aj rôzne diskusie kandidátov, ktorí sa uchádzajú o naše voličské hlasy. V jednej takej debate sa okrem iných stretli aj Lucia Plaváková (Progresívne Slovensko), Erik Tomáš (Hlas-SD)  a Tomáš Taraba (SNS / Život NS). Na pretras prišla aj legalizácia drog, o ktorej niektorí kandidáti PS hovoria už otvorene.

Diskusiu vyvolala otázka od diváka, odkedy budú na Slovensku legalizované drogy tak, ako to povedal Jaroslav Spišiak. Lucia Plaváková sa snažila jeho slová dovysvetliť, no Erik Tomáš jej pripomenul pamätnú prednášku Michala Trubana pre Denník N, v ktorej ako cestu k úspechu propagoval drogy.

Zahlasuje za legalizáciu

Jaroslav Spišiak ešte na jar u Moniky Tódovej v diskusii pripustil, že policajti s tým síce problém mať môžu, ale on za legalizáciu marihuany za určitých podmienok bude hlasovať.

„Ja chcem vyriešiť problém. Čiže drogovú kriminalitu. A tá spočíva práve v tom, že je to nelegálne. Úplne nelegálne a niektorí ľudia to chcú riešiť. Tak som zvažoval aj takú možnosť, že čo keby že zlegalizujeme všetky drogy. Aj takým debatám som bol prístupný,“ vysvetľoval Spišiak, aj keď pripúšťa, že drogy škodia. Rozhodnúť sa však musí každý sám za seba, pretože podľa neho je dôležitý jednotlivec, nie masa.

Za TOTO policajti Spišiaka NEPOCHVÁLIA! (VIDEO)
Podľa predsedu Smeru s ním do Progresívneho Slovenska prichádza Oszkár Világi. Jaroslavovi Spišiakovi, pretože o ňom je reč, tu bola v minulosti vybudovaná povesť akéhosi „slovenského Cattaniho“. Že chce ako progresívec zahlasovať za registrované... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Nikdy to nepresadzovali

Lucia Plaváková, kandidátka PS sa snaží uviesť veci na pravú mieru tým, že to nikdy nepropagovali ako plošnú legalizáciu drog.

„To, čo máme v programe, je dekriminalizácia, čo znamená, že aby človek za pár jointov, alebo mastičiek nesedel na desať rokov vo väzení a nesedel tam dlhšie, ako človek, ktorý napríklad zneužíva deti a jeho rodina prichádza o dom nad hlavou,“vysvetľuje Plaváková. Spišiak sa podľa nej vyjadroval čisto teoreticky, s tým, že keby sa drogy legalizovali, neexistuje drogová trestná činnosť.

Zlegalizujeme aj korupciu?

Podľa Plavákovej to nie je to isté, pretože drogová politika funguje úplne inak, ale zduplikovala, že legalizáciu drog v programe nikdy nemali, ani nepresadzovali.

Tarabov zásah

„Keď nevidia Trubana na fotkách s Hamranom, kde ho celé Slovensko vidí ... každý to počul,“ vyvracia Plavákovej slová Tomáš Taraba reagujúc na nedávne fotky, ktoré obleteli Slovensko a potvrdili „apolitickosť“ prezidenta policajného zboru.

Prepáčte, toto sa nedá opísať, "progresívnu mimovládnu" hlúposť treba vidieť
"AK MÁ "TOTO" PODĽA MIMOVLÁDOK ZACHRÁNIŤ SLOVENSKO, TAK NÁS BOH OCHRAŇUJ" - Píše na sieti Erik Kaliňák, ale ani on tomu nedáva viac slov a radí pozrieť si video. Presne takto to dopadne, keď markizácki a mimovládni "zachráncovia" demokracie... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Pripomenul Trubana

Erik Tomáš síce súhlasí, že asi je jasné, že drogy si nebudeme môcť ísť nakupovať do hypermarketu, ale upozorňuje, že tam je dôležitá ich škodlivosť.

„Ale vás poprosím, aby váš podpredseda Truban neprednášal o pozitivite drog študentom na akademickej pôde. To je oveľa vážnejšie,“adresoval Plavákovej Tomáš.

Truban o „hacknutí“ mozgu

Michal Truban, ktorý bol nejaký čas predsedom PS, v jednej z prednášok Denníka N hovoril o tom, že prekážkou v kreatívnom myslení človeka je práve jeho mozog, ktorý treba „hacknúť“ a dal na to aj tip.

Screenshot z videa | Michal Truban vysvetľuje študentom, ako užívať drogy efektívne

„Vďaka mojej dlhodobej práci a skúsenostiam som na to prišiel. Áno, sú to drogy, je to chlast. Je to napríklad marihuana,“ hovorí s úsmevom Truban a ďalej menuje tvrdé drogy, ktoré „pomáhajú hacknúť mozog. Účastníkom diskusie tiež vysvetľoval, ako to správne robiť tak, aby drogy "pomáhali".

Neznesiteľná ľahkosť klamstiev alebo tuposť progresívnej propagandy
Nestihol som, proste som nestihol. Pri tom tempe lží a manipulácií zo strany médií takzvaného "pohlavného" prúdu sa to naozaj nedá, okomentovať každú lož, manipuláciu, ideologickú masáž či ďalší pokus o výplach mozgov. Havarovalo lietadlo s... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik