Republika doťahuje na HLAS
25 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Volebný model MEDIAN SK pre RTVS: Republika dorovnala Hlas, rozdiel medzi Smerom a PS sa zmenšil. Koalícia OĽANO zostala mimo parlamentu. To je aktuálny výsledok, zverejnený na webe spravy.rtvs.sk.

Ak by sa voľby konali v auguste, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 20,2 percenta. Na druhom mieste ostáva Progresívne Slovensko so 17,6 percentami. Vyplýva to z volebného modelu, ktorý vytvorila agentúra MEDIAN SK exkluzívne pre RTVS.

Republika dorovnala Hlas-SD, obe strany by volilo zhodne 10 percent opýtaných. Do parlamentu by sa ďalej dostali SaS (7,3 percenta), KDH (6,7 percenta), Sme rodina (5,8 percenta) a SNS (5,3 percenta). Dokopy by tak malo v Národnej rady SR zastúpenie osem politických subjektov.

Volebný model agentúra vykonala medzi 21. a 24. augustom, zohľadnil teda aj nálady spoločnosti po akcii Národnej kriminálnej agentúry s krycím názvom Rozuzlenie, pri ktorej obvinili špičky bezpečnostných zložiek štátu.

 

 

Exkluzívna anketa Hlavneho denníka: Bratislava nie je slniečkárska
Počas predvolebného stretnutia Smer-SSD s občanmi vznikla anketa Hlavného denníka v koprodukcii so spravodajským portálom Online Tu a teraz, v ktorej redaktorov zaujímal pohľad bežného občana na dianie na Slovensku. Pochopiteľne, šlo o voličov... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme