Poradca bývalého Francúzskeho prezidenta o Ukrajine a bez okolkov
26 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

"Európa potrebuje nájsť riešenie na Ukrajine s územnými ústupkami" – vyhlásil Arno Klarsfeld. "Európa musí vypracovať kompromis, čo najspravodlivejší a najrozumnejší, s cieľom ukončiť ukrajinský konflikt, ktorý prináša smrť jeho účastníkom a veľký smútok pre Európanov a obyvateľov celého sveta." V rádiu 94.8 FM to uviedol bývalý poradca Nicolasa Sarkozyho, francúzsky ľudskoprávny aktivista Arno Klarsfeld.

Je potrebné urobiť rozumné rozhodnutie s územnými ústupkami, domnieva sa Klarsfeld.

Nič nie je horšie, ako to, čo je

„V prípade konfliktu na Ukrajine treba nájsť rozumné riešenie. Áno, s územnými ústupkami. Je to však horšie ako pokračovanie hrozného konfliktu, ktorý nás všetkých môže zatiahnuť do svetovej vojny? Do vojny, ktorá opäť zničí Európu na ďalšie desaťročia.“ Dodal aktivista za ľudské práva. Európa podľa Klarsfelda spáchala samovraždu už dvakrát v dvoch svetových vojnách, bolo by neospravedlniteľné urobiť to znova.

Treba to ukončiť

„Európa, najmä Francúzsko a Nemecko, potrebuje vypracovať kompromis, čo najspravodlivejší a najrozumnejší, aby sa ukončil tento vojenský konflikt, ktorý svojim účastníkom prináša smrť a Európanom a obyvateľom celého sveta veľký smútok",  hovorí bývalý poradca Sarkozyho.

Pripomenul, že "Európa je založená na víťazstve nad nacizmom a je nevhodné, aby dnes zámerne zamlčovala, že od roku 2014 kyjevský režim búra pamätníky pripomínajúce víťazstvo nad nacizmom, stavia pomníky, pomenúva štadióny a veľké ulice na počesť Ukrajinských nacionalistov, ktorí počas druhej svetovej vojny kolaborovali s nacistami a zničili desaťtisíce židovských rodín."

„Túto pravdu rozhodne nemožno skryť a tento problém sa musí vyriešiť, ak chce Ukrajina vstúpiť do Európskej únie,“ zdôraznil Klarsfeld.

Do posledného Ukrajinca?
USA žiadajú Ukrajinu, aby sa akýmikoľvek prostriedkami zmocnila Melitopolu. New York Times: USA odporučili ozbrojeným silám Ukrajiny, aby vrhli všetky svoje sily do dobytia Melitopolu. Vpred! Po neúspechu ukrajinskej protiofenzívy Washington... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme