Odborník o oblečení našich politikov: Niektorí sa vedia "dogabať"!
27 | 08 | 2023 I Eka Balaškvoá

Pojem „módna polícia“ poznáme skôr z celebritných večierkov či rôznych akcii. Faktom však je, že aj protokol má svoje pravidlá v oblasti odievania politikov, či inak vysoko postavených osôb. Ako sú na tom s protokolom v odievaní naše politické špičky, prezrádzajú slová odborníka Mareka Trubača, ktorý sa týmito témami zaoberá dlhodobo.

Hovorí sa tomu aj „dress code“

Už ste sa s tým stretli, využívajú ho aj firmy – určite ste už vošli trebárs do banky či telekomunikačnej spoločnosti, kde zamestnanci nie sú poobliekaní civilne, ale v uniformách, firma má svoj dress code.

U politikov tento význam znamená určitý štandard v obliekaní a ten je napríklad v pléne parlamentu menej prísny, ako pri prijímaní oficiálnych návštev.

„Najmä v týchto horúčavách, aj politici sú len ľudia a etiketa ráta aj s letnou verziou odevu, ak ide o pracovné, nie ceremoniálne, či pietne podujatia parlamentu,“ uvádza nás Trubač do tajov odevnej etikety, podľa ktorého sú u pánov povolené pestrejšie farba, káro, či prúžky a odpúšťa sa to, že nemajú kravatu, či motýlika.

Dámy si v lete môžu „skrátiť sukne“, podľa odborníka tesne nad kolená je to ešte prijateľné.

„Nemusia už nosiť pančušky a uzavretú obuv, no pozor na príliš otvorené výstrihy a lascívne transparentné typy odevov, ktoré už do business casual nepatria,“ uzatvára Trubač všeobecný prehľad.

Konkrétni politici

Na adresu Denisy Sakovej Trubač hovorí, že sa vždy vie obliecť vkusne a podľa príležitosti, väčšinou jej nie je čo vytknúť a ideálne kombinácie vie zvoliť aj v tomto mimoriadne horúcom období.

Facebook / Denisa Saková

Ani voči premiérovmu odevu nemá najmenšie výhrady. Je to predsa človek, ktorý sa roky pohybuje v najvyšších kruhoch, preto je na tip-top obleky a kravaty zvyknutý.

Protokolistovi sa však nepáčila kabelka Moniky Kozelovej. Tá na zasadnutie parlamentu prišla v jednoduchých čiernych šatách po kolená a sandáloch, nesedel mu však výrazný pás kabelky cez rameno.

Trio zo strany Demokrati Heger, Budaj a Stančík, prišli podľa protokolistu veľmi seriózne v tmavomodrých oblekoch bez kravaty.

„To, že boli bez kravát, je v poriadku, dnes by som si ju asi nedal ani ja... Pán predseda Heger si k modrému obleku vybral hnedé kožené doplnky. K neformálnemu dress codu je to výborná a osviežujúca voľba,“ myslí si protokolista.

V podobnom duchu hodnotil Trubač aj Roberta Fica, ktorý podľa neho vie, že aj odev patrí k dobrej sebaprezentácii politika.

Mladú Čaputovú vynášajú do nebies, nad mamou protokolista zaplakal (GALÉRIA)
Holandský kráľovský pár absolvoval na Slovensku trojdňovú návštevu. V novej budove SND v stredu kráľovský pár zorganizoval koncert holandských umelcov a recepciu na počesť prezidentky SR. Protokolistka obdivovala oblečenie jej dcéry Emmy, no... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

„Nepoučiteľná“ prezidentka

Zuzanu Čaputovú protokolisti od začiatku jej funkčného obdobia mnohokrát kritizovali za vlasy. Tie jej pri oficiálnych návštevách musia byť zopnuté, nesmú byť voľne rozpustené. Prezidentka si ani pri návšteve holandského kráľovského páru na Slovensku od odborníkov na protokol nevzala ponaučenie. Rozdiel v elegancii a elegancii bol viditeľný na fotkách, kde Čaputovej rozlietané vlny stoja vedľa majestátnej kráľovnej Máximy.

Návšteva holandského kráľovského páru, foto: FB/Zuzana Čaputová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik