Obec Kľačno ako medvedie korzo (FOTO)
26 | 08 | 2023 I Eka Balaskova

Toto už je invázia, konštatuje policajný generál vo výslužbe Ivan Ševčík na margo medveďov v obci Kľačno. Medvedia rodinka si z obce za bieleho dňa spravila doslova korzo a silnejú otázky, kedy sa to začne riešiť. Problém pritom nie je len v Kľačne.

Pohyb medveďov po slovenských obciach, dokonca strety s ľuďmi sú hlásené pomaly na dennej báze. Ľudí pritom nezaujíma, čo si myslia politici a mimovládky, o hospodárske zvieratá sa obávajú už dávno. Že medvede sú výnosným zdrojom príjmov pre mimovládky.

Deviaty útok medveďa na človeka v tomto roku

"V súvislosti so zvýšeným pohybom verejnosti v neprehľadných lesných porastoch, a to nie len počas hubárskej sezóny, vyzývame na opatrnosť. Vyhnúť sa neočakávanému stretu s medveďom pomôže schopnosť rozpoznať pobytové znaky a najčastejšiu potravu medveďa," uviedli z komunikačného odboru ŠOP s tým, že ochranári v spolupráci s ministerstvom životného prostredia aktuálne testujú aplikáciu na ohlasovanie výskytu medveďov.

Facebook / Národná koalícia | Policajný generál vo výslužbe a poslanec NR SR Ivan Ševčík (SNS/NK)

Invázia v Kľačne

„Takto to vyzerá v obci Kľačno. Tu sa nevyskytujú náhodou. Toto je už invázia. Dnes do rána ich bolo v dedine až 9 ks podľa svedectva obyvateľov obce,“ píše nahnevaný Ševčík s výčitkou, že skutočne sa bude problém riešiť až vtedy, keď sa najväčšia slovenská šelma bude potulovať po uliciach pod Slavínom.

Facebook / Ivan Ševčík

Za bieleho dňa

„Medvede sú pre ochranárov zdrojom dobrých príjmov, ktoré sa dokážu nekontrolovateľne prerozdeliť do správnych vreciek. Im na Vašich deťoch nezáleží...Im ide o tie prašule, nie o Vás a Vaše deti,“ konštatuje Ševčík s tým, že foto pochádza z miesta kúsok od cesty, kade budú o pár dní chodiť aj deti do školy.

Nebolo to po prvý krát

„Dnes (23. 8.) po polnoci v obci Klačno v okrese Prievidza medveď poškodil oplotenie pri rodinnom dome. O výskyte medveďa hnedého bol okamžite vyrozumený Zásahový tím – západ,“ píše polícia na sociálnej sieti. Po mnohých stretnutiach ľudí s medveďom za posledné týždne už nejde o nič výnimočné. Podľa polície sa na dvore rodinného domu malo premávať rovno päť medveďov, pričom všetky boli zahnané späť do lesa.

V Klačne v noci NESPALI! Vystrájali tam MEDVEDE
Dnešný deň sa v obci Klačno v Trenčianskom kraji pre jednu rodinu začal priam hrozivo. V nočných hodinách sa im na pozemok dostal nečakaný hosť, ktorý im poškodil oplotenie, na miesto bol okamžite vyslaný policajný zásahový tím. Keď na miesto... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Bojíme sa o svoje deti!

Kým v nedávnej minulosti sa obávali len chovatelia dobytka či včiel, dnes už sa strach preniesol aj na rodičov detí.

„Na tejto ulici je veľ nových domov, kde bývajú rodiny s malými deťmi, ale nie sú to tie správne deti za ktoré by sa postavila tá pani z Prezidentského paláca,“ komentuje s horkosťou jedna z obyvateľov ulice, ktorej sa problém týka, no veľa diskutujúcich nemá pekné slovo ani pre exministra Budaja, ktorý svojho času vyhlásil, že medveď pre človeka nie je nebezpečný, nakoľko je vegetarián. Medvede podľa diskutujúcich treba odchytiť a vypustiť v jeho lokalite.

„Srandičky bokom, toto je už vážna situácia! Som Pravňan, v blízkosti ZŠ, šport. ihriska i môjho rod. domu bol tiež zaznamenaný pohyb medvedice s medvieďatami a to v miestach mojich prechádzok a aktivít s vnučkami. Ak už toto nestačí našim "ctihodným neschopákom", tak neviem. Ako vždy, počkáme, kým niekto príde o život,“ netají obavy iný diskutér.

Facebook / Ivan Ševčík

„Máme šancu to zmeniť, tak neostaňme iba pri rečiach,“ pozýva k voľbám iný diskutér.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme