STOPKU SMERU MARKÍZE ŠIMEČKA NEPOCHOPIL! Byť novinárom, budúcnosti by som sa bál, hovorí Draxler
26 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Klasika: po odmietnutí Smeru podieľať sa na politických debatách médiá vôbec nepochopili, čo sa deje! Reagoval na vyhlásenie Smeru a následné reakcie naň exminister školstva Juraj Draxler. A očividne to nepochopil ani líder progresívcov Michal Šimečka.

“SMER – SSD odmieta byť súčasťou manipulatívnych politických diskusií TV Markíza,” uviedla strana vo svojom vyhlásení. “Posledné tri roky práce vybraných redaktorov a moderátorov TV Markíza vystihuje skôr robenie politiky a tendenčné dezinformovanie, ako objektívnosť a nestrannosť, ktorú od nich vyžaduje zákon o vysielaní a retransmisii,” upozornil Smer.

Šimečka možno síce chápe, ale prečo by to nevyužil na oblbnutie voličov?

"Presne takto funguje to ich hrdinstvo. Robert Fico sa mojej výzvy na duel zľakol. Vyhovuje mu šíriť zostrihané videá a klamstvá na tlačovkách. Férovú diskusiu o dvoch odlišných víziách pre Slovensko však odmieta. Ja sa však nevzdám a nevzdávajte sa prosím ani vy. My sa báť nemusíme. Je nás oveľa viac, ako si Robert Fico myslí. A spoločne si vyberieme pre Slovensko lepšiu budúcnosť," reagoval na vyhlásenie Smeru Šimečka, ktorý si, samozrejme, nevšimol, že súkromná TV Markíza je v posledných rokoch tak tendenčná, že by si mohla začať vymýšľať politiku sama.

SMER -SSD povedal rázne NIE tejto televízii
Posledné tri roky práce vybraných redaktorov a moderátorov TV Markíza vystihuje skôr robenie politiky a tendenčné dezinformovanie, ako objektívnosť a nestrannosť, ktorú od nich vyžaduje zákon o vysielaní a retransmisii. -Potvrdené porušenie zákona... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Draxler stručne a vecne

"Z hľadiska okamžitých cieľov je to celé jasné. Smer do Markízy proste ísť nepotrebuje. Rastie aj bez toho. Ovláda sociálne siete, plus latentne mu vyjadruje minimálne rešpekt aj pomerne veľká časť voličov, ktorým doteraz nevyhovoval. Pretože ľuďom už lezú na nervy policajné manévre a neustály chaos," reagoval už podstatne logickejšie a bez emócií tlačených voličom Draxler.

"A tu je práve zlom, kde sa médiá vo svojich "diagnózach" veľmi mýlia. Samozrejme, vytiahli klišé o tom, ako sa Smer bojí ísť tam, kde ho budú čakať nepríjemné otázky "skúsených novinárov". Heh, to asi nie. Ak už nič iné, slovenská politika naozaj nie je o kvalitných argumentoch ale rýchlych odpovediach a čo najlepšie naštylizovaných emóciách. Snažia sa to takto robiť aj ostatní, ale Smer má ľudí dosť skúsených na to, aby ostatných v takýchto preťahovačkách o kýbliky na detskom ihrisku úplne prevalcovali," hovorí Draxler a my s ním musíme len súhlasiť.

Šimečka vyzýva Fica na súboj (VIDEO)
Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) sa diskusie s Robertom Ficom (Smer-SSD) nebojí. On je presvedčený, že práve preto sa Fico ospravedlnil z dvoch predvolebných duelov, v ktorých sa mali stretnúť. Šimečkovi je to pritom ľúto, lebo tieto voľby... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Podľa exministra ten hlbší dôvod je, že dnes už naozaj veľmi veľká časť verejnosti médiám a celému tomu prostrediu nie, že neverí, ale vyslovene ich to dráždi. "To si práve Smer spočítal. Ich to zaujíma z hľadiska krátkodobej volebnej taktiky, ale výsledný obraz by mal byť znepokojivý okrem iného napríklad pre samotných ľudí v médiách. Verejnosť je nimi unavená," prezentuje Draxler názor, s ktorým sa určite mnoho Slovákov stotožní.

Neistá budúcnosť zaujatých novinárov: Ešte sa čudujete, že tak silno zbroja?

A v závere politik zdvíha prst: "Ak by som bol slovenským novinárom, pri pohľade do budúcnosti by som sa začal trochu báť."

My len pevne veríme, že tým nemyslel aj nás alternatívnych novinárov, ktorí už minulý rok raz prišli o prácu a zdroj prijímov vďaka slovenskej skvelej vláde, pre ktorú každý iný názor, ako dogma, ktorú prezentovali a prezentujú, je neprípustný, tak ho treba umlčať. A to si hovoria liberáli!

Beňová k predvolebnej kampani: A kto platí tie “nezávislé diskusie” Denníka N v prospech PS?
Na kampaň najviac minulo Progresívne Slovensko, ktoré má aj najbohatších prispievateľov. Bilbordy majú všade už mesiace a ich ekoúderke to nijako neprekáža. Do toho nepočítam aktivity Dennika N a jeho “nezávislých diskusí”, konštatuje na sociálnej... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik