Budú aj predčasnejšie ako tie neskoré predčasné
26 | 08 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

V septembri sa budú okrem parlamentných volieb konať v niektorých obciach aj komunálne voľby. Starostu či poslancov zastupiteľstiev si budú občania voliť 9. septembra v 28 obciach. Pôvodne sa mali konať v 32 obciach, no v troch nikto nepodal kandidátnu listinu a v jednej obci odstúpil kandidát. Pre TASR to uviedla riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová.

Voľby do orgánov samosprávy obcí sa z dôvodu nepodania kandidátnych listín nebudú konať v obci Kvačany, Brezovec a Starina. V obci Drňa sa voľby nevykonajú z dôvodu vzdania sa jediného kandidáta na starostu.

Starostu i poslancov by si mali 9. septembra vyberať v obciach Haluzice, Dolné Semerovce a Michalková. Starostu budú voliť v obciach Dlhá, Brunovce, Slavnica, Hrlica, Svinia, Vyšný Mirošov, Vojany, Bystrany, Žehra, Uhliská, Chanava, Šimonovce, Širkovce, Kosihy nad Ipľom a Šarišská Poruba. Poslanca alebo poslancov si majú v septembri voliť v Dolnom Kubíne a v obciach Malé Borové, Veľké Borové, Báhoň, Trenčianska Teplá, Veľké Chyndice, Vysoká nad Kysucou, Bobrovček, Baláže a Šarišské Bohdanovce.

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa vyhlasujú v prípade, ak sa v niektorej obci nekonali, z rôznych dôvodov sa musia opakovať, alebo ak zanikol mandát poslanca či starostu bez náhradníka. Zákon tiež stanovuje, že voľby sa zopakujú, ak ich vyhlásil Ústavný súd SR za neplatné.

Prepáčte, toto sa nedá opísať, "progresívnu mimovládnu" hlúposť treba vidieť
"AK MÁ "TOTO" PODĽA MIMOVLÁDOK ZACHRÁNIŤ SLOVENSKO, TAK NÁS BOH OCHRAŇUJ" - Píše na sieti Erik Kaliňák, ale ani on tomu nedáva viac slov a radí pozrieť si video. Presne takto to dopadne, keď markizácki a mimovládni "zachráncovia" demokracie... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik