B -737 MAX majú zas problémy
25 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Boeing nachádza nové nedostatky v 737 MAX. Informuje rakúska agentúra na svojom webe orf.at. 

Americký výrobca lietadiel Boeing sa musí pri svojom najobľúbenejšom modeli 737 Max vyrovnať s ďalšími výrobnými chybami. Najväčší dodávateľ Boeingu, Spirit Aerosystems, má vraj nesprávne vyvŕtané otvory v komponente, ktorý je dôležitý pre udržanie tlaku vzduchu v kabíne.

Otvory v tlakovej prepážke nie sú "sranda"

"Počas inšpekcií v továrni sme našli montážne otvory v zadnej tlakovej prepážke určitých 737 lietadiel, ktoré nespĺňali naše špecifikácie," uviedol Boeing.

Nevidia, tak "no problem"

Z pohľadu amerického Federálneho úradu pre letectvo (FAA) nový problém so strojmi nepredstavuje bezpečnostné riziko Zadná tlaková prepážka je umiestnená na konci trupu lietadla a v zadnej časti uzatvára priestor kabíny. . Cestujúci ho nevidia, keďže pred ním sa zvyčajne nachádza kuchyňa a toalety.

Teraz môžu byť plány Boeingu na dodávku lietadla na stredné vzdialenosti opäť ohrozené. Už v apríli musel Boeing dočasne pozastaviť dodávky radu 737 pre výrobné chyby v spoločnosti Spirit. Výrobca skúma, či sa mu ešte v tomto roku podarí splniť svoj predchádzajúci cieľ odovzdať svojim zákazníkom 400 až 450 strojov z rodiny 737.

Zrodila sa nová sila!
Rozšírenie BRICS označili za víťazstvo Putina a Si Ťin-pchinga. Expanzia BRICS je víťazstvom Ruska a Číny. Rozšíria sa Na samite BRICS ( Brazília, Rusko, India, Čína, Južná Afrika), ktorý bol v Južnej Afrike, prizvali šesť krajín, aby sa stali... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik