A zas raz mala alternatíva pravdu - ospravedlní sa jej či čitateľom mainstream?
25 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Nemecký Der Spiegel, nemecká spoločnosť ZDF či rakúska verejnoprávna ORF. Všetci traja svorne tvrdia to, čo sme písali v čase výbuchov na plynovode Nord Stream. A za čo nás mainstream, "naďovci, krupovci, hegerovci, šeligovci" a iní proamerickí liberáli, mimovládky a ukrohujeri na čele s prezidentkou jednoznačne vypínali. Cenzúrovali. Tak nech si teraz, ako obvykle, bez hanby, prečítajú nasledovný text webu rakúskej verejnoprávnej ORF. (Preberáme celý, iba preložený, bez obsahovej úpravy.)

"Diverzanti „Nord Stream“ utiekli na Ukrajinu"

Diverzanti ropovodov "Nord Stream" po útoku v septembri utiekli na Ukrajinu, informuje dnes s predstihom nemecký týždenník "Der Spiegel". Podľa výskumu realizovaného spoločne so ZDF na to poukazujú početné stopy údajov, ktoré vyhodnotili experti z nemeckého Spolkového úradu kriminálnej polície a Spolkovej polície.

Sú to Ukrajinci a urobila to Ukrajina

Analýza IP adries a iných údajov by okrem iného dospela k záveru, že podozriví boli pred a po sabotáži na Ukrajine a odtiaľ komunikovali. Podľa bezpečnostných kruhov je obraz, ktorý toto hodnotenie vytvorilo, pomerne jasný.

Operácia falošného príznaku je nepravdepodobná

Vo všeobecnosti teraz medzi vyšetrovateľmi a agentmi prevláda podozrenie, že za útok je zodpovedné ukrajinské komando. Teraz sa vie oveľa viac, ako je verejne známe, povedal najvyšší predstaviteľ vyšetrovateľov. Uviedol, že neexistujú dôkazy o operácii pod falošnou vlajkou zo strany Moskvy, pri ktorej Rusi spustili výbuchy a zámerne nastavili na Ukrajine zlú stopu.

Nielen z jedného zdroja

Zistenia zodpovedajú zisteniam holandskej vojenskej spravodajskej služby a CIA, ktoré varovali mesiace pred útokom ukrajinskej sabotážnej jednotky a presne takému scenáru, ktorý sa vtedy odohral.

Ďalšie plány útoku

Okrem odstrelu plynovodov „Nord Stream“ na Ukrajine sa v Čiernom mori plánovali Ukrajinci podľa výskumov „Spiegel“ a ZDF aj útok na plynovod „Turkstream“, ktorým prúdi ruský plyn do Turecka. Už v lete 2022 okrem varovania pred útokmi na plynovody „Nord Stream“ existovali aj zodpovedajúce informácie od spravodajských služieb vo viacerých krajinách."

_______________________

Ako to buidú komentovať naši ukrohujeri a rusofóbovia? - pozn. red. HD.

Vodca Čečencov Kadyrov o Prigožinovi
Kadyrov zverejnil status o Prigozhinovi! "Pred nehodou som ho požiadal o jednu vec!" Píše srbský web informer.rs. Čečenský vodca Ramzan Kadyrov aktuálne po najnovších udalostiach pripomenul svoj vzťah so šéfom Wagnerovej skupiny Jevgenijom... Čítať ďalej
25 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme