Neznesiteľná ľahkosť klamstiev alebo tuposť progresívnej propagandy
24 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Nestihol som, proste som nestihol. Pri tom tempe lží a manipulácií zo strany médií takzvaného "pohlavného" prúdu sa to naozaj nedá, okomentovať každú lož, manipuláciu, ideologickú masáž či ďalší pokus o výplach mozgov.

Havarovalo lietadlo s Prigožinom. Niekto sa ho zbavil. Nevieme kto, záujem mohli mať mnohí. Mainstream už jasne a jednoznačne vie, kto. Kto z tých mnohých. Veľmi "dojemné" bolo, keď medzi prvými fotografiami uverejnil aj portrét Dmitrija Utkina s redakčne graficky zvýraznenými akože fašistickými znakmi na ramenách.

Mne je nejaký Prigožin "dva" a jeho Utkin možno aj "štyri". Aby bolo jasné.

Avšak, som presvedčený, že čím menej duševne chorých v politikách sveta a čím menej šialencov, ovešaných či aspoň rinčiacich technikou, ktorá je určená na zabíjanie, tým by bol svet čistejší.

Bol by však čistejší aj vtedy, ak by si ten istý mainstream tak prscne všímal aj nacistickú symboliku na vojakoch armády Ukrajiny, alebo priamo na verejných a na internete zverejnených dokumentoch z kancelárie prezidenta štátu, ktorý oficiálne vzýva Banderovcov či pojem Abwehrgruppe 218, známu aj pod krycím menom Edelweiss alebo Kampfgruppe Edelweiss, čo bola nacistická protipartizánska jednotka pôsobiaca počas 2. svetovej vojny. A popri tom si drzo a najmä arogantne nárokuje členstvo v NATO a v EÚ.

Nevidím rozdiel medzi fašistami z Ukrajiny a fašistami z Ruska. Maistream ten rozdiel zjavne vidí. Takže tu máme dobrých, progresívnych fašistov a tých zlých, "putinovských". Keby sa to dožil môj starý otec, asi by sa veľmi dôtazne ozval. On si totiž "zažil" fašistické koncentráky. Ale, žiaľ, neprežil ich. Možno, na jeho ščťastie.

Alebo keby tak plytko mainstream neklamal o "úspechoch ofenzívy". V duchu "vystavky dostiženij narodnogo chozjajstva". Presne v tom istom duchu.

Marketéri zamakali a po dvoch týždňoch je tu zrazu iný pohľad na "Tatragate"

Že im to trvalo. A mainstream už si zas veselo predáva lístky na svoju cirkusovú opičku Zuzku do - ako inak - agitačných proprogresívnych predvolebných diskusií, moderovaných jednou aktérkou z tej tatranskej aféry. Prezidentka členského štátu Európskej únie by sa už fakt mohla začať hanbiť, na čo sa podvolila a ako zdevastovala dôstojnosť úradu hlavy štátu. A nielen toho úradu. Lenže, problém je asi v tom, že je bez schopnosti hanbiť sa za svinstvá, teda, proste, nehanebná. Sľubovala, že bude hlavou štátu všetkých jeho občanov, teraz sa predáva jednému mainstreamovému titulu, rodinne spojenému s progresívcami, jednému politiclkému prúdu, za peniaze, ako... No, veď viete, ako sa ženy predávajú za peniaze...

Etika prezidenta, etika novinárska, to všetko je v háji, hlavne že sa dobre predáva vstupné. Radšej zaplatím zoologickej záhrade alebo ktorejkoľvek karanténnej stanici. Vtedy to má pre mňa zmysel a má to aj určitý formát, noblesu a hlavne, je to odkaz ľudskosti.

Inak,  na vine je, samozrejme, Daňo. Lebo to on - Daňo. A ešte Fico. Lebofico. Aha, zabudol som, konšpirátori a dezinformátori tiež. To pripomínam, "aby sme boli korektní", čo v jednej vete dokáže povedať niekoľkokrát tiež jedna televízna nekorektná mainstreamová akožemoderátorka.

A tak nám zas vynadali do svinských svíň

Sudkyňa je obeť, bola sledovaná, Daňo si po chodbách namontoval kamery, ani slovko sebareflexie na tému sudcovská či novinárska etika. Demagógia a lži. A svine všetci ostatní.

A "rozhovor" s ňou, predstaviteľkou starorímskej bohyne Justície, vedený po žurnalistickej stránke až dvomi aktérkami v duchu najtvrdšej Biľakovskej vlezlej normalizácie bol iba výsledkom dvojtýždňovej makačky propagandistov z progresívnych marketérskych kruhov, ktoré nám dali "danajský dar" Čaputovú, za riekou Moravou Pavla, nám ako čerešničku na šľahačke ešte aj Šimečku, mainstream a jeho lži. Je to tak nechutné a tak priehľadné, až už to nemôže byť viac trápne. Vlastne to bol rozhovor o Daňovi bez Daňa. To je naozaj na novinárske ocenenie. Kuriźne znie záver rozhovoru: "Poznámka redakcie: Obe autorky sa ako novinárky roky poznajú s Monikou Tódovou."

Nuž, dobre. Takže dodávam, tiež na záver  - nepoznám sa ani s autorkami, ani so sudkyňou, ani s Monikou Tódovou. A verte, že som na to naozaj a právom hrdý.

Ozaj, zabudol som, nepoznám sa ani s Daňom a nemám žiaden marketingový tím na stupídne riešenia krízových situácií a vymýšľanie volebných a iných mocenských manipulácií. Nekandidujem, nebol som a nie som členom žiadnej strany a neberiem štedré dotácie od najrôznejších mocenských mimovládnych spolkov.

Ale z Ruska áno! Od Putina. Ako inak?

Našich diktátorov zrazu zaráža, že ich nenosíme na rukách
Ešte mesiac volebnej kampane. Teda ešte mesiac, počas ktorého sa kandidáti musia pohybovať aj medzi ľuďmi (opicami, dezolátmi, fašistami a konšpirátormi). Potom, v prípade volebného úspechu, sa zas na štyri roky zabarikádujú do straníckych centrál,... Čítať ďalej
23 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik