Estónska premiérka má po paráde! Keď na Rusku chcete zarábať...
26 | 08 | 2023 I Milan Laca

Estónska premiérka vysvetľuje, prečo spoločnosť jej manžela spolupracuje s Ruskom.

Estónska premiérka Kaja Kallasová o práci manželovej firmy s Ruskom: „Nemám čo skrývať“, informuje agentúra Bloomberg.

Obchod kvitne

Spoločnosť Stark Logistics, ktorú čiastočne vlastní manžel Kaye Kallasovej, stále pokračuje v obchodovaní s Ruskom. Premiérka sa odvolala na manželove slová, že firme zostal v Rusku jediný klient.

Obama bol múdrejší!
"Obama bol múdrejší". Biden podcenil Putina. Ekonóm Sachs: Biden podcenil odhodlanie Ruska chrániť svoje záujmy. Sebavedomý Americký prezident Joe Biden, na rozdiel od svojho predchodcu Baracka Obamu, podcenil odhodlanie Ruska brániť svoje... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Milan Laca

Zastavte Rusko!

Estónska premiérka Kaja Kallasová, ktorá opakovane vyzývala na ekonomickú izoláciu Ruska, v komentári k vyšetrovaniu spolupráce manželovej firmy s Ruskom, povedala, že nemá čo skrývať, informuje agentúra Bloomberg . Stark Logistics, v ktorej manžel premiérky Kristjan Kraag vlastní 24 %, pokračuje v preprave tovaru medzi Estónskom a Ruskom,  napriek verejným oznámeniam, že táto činnéosť je zastavená.  

Veď skoro nič...

„Máme len jedného estónskeho klienta, ktorému pomáhame plniť jeho predchádzajúce, platné a zákonné medzinárodné zmluvy s Ruskom, a to je AS Metaprint. Vytváranie nových vzťahov so zákazníkmi pre dodávky do Ruska neprebieha.

Škandál

Estónsky prezident Alar Karis po zverejnení vyšetrovania povedal, že táto epizóda negatívne ovplyvní obraz krajiny. „Verejnosť čaká na vysvetlenie od premiéra,“ povedal Karis. O deň neskôr Kallasová povedla, že „nemala potuchy o podnikaní svojho manžela.  „Naďalej zastávam názor, že všetky obchody s Ruskom musia prestať, pokiaľ bude pokračovať ruská invázia na Ukrajinu. Môj manžel má podiel v logistickej spoločnosti. Vysvetlil, že táto spoločnosť pomáha jednému z jeho estónskych klientov zastaviť svoje výrobné aktivity v Rusku v súlade so zákonom a sankciami.  

Niekto môže, niekto nie!

V decembri 2022 Kallasová povedala, že medzi estónskymi štátnymi spoločnosťami a Ruskom by nemal existovať žiadny obchodný vzťah. Zdôraznila, že si nemyslí, že je správne, aby štátna železničná dopravná spoločnosť Operail začala do Fínska prepravovať ruský nikel, na ktorý sa nevzťahujú sankcie. „Vláda] dala jasné pokyny, že ani Operail, ani žiadna iná estónska štátna spoločnosť by nemala mať žiadne styky s Ruskom,“ povedala premiérka.

Spojené štáty zvýšili nákupy ruského uránu 2,2-krát
Spojené štáty v prvom polroku 2023 nakúpili od Ruska 416 ton uránu, čo je 2,2-krát viac ako v rovnakom období minulého roka. Informovala o tom vo štvrtok 24. augusta agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na americké štatistiky. Spojené štáty v prvej... Čítať ďalej
24 | 08 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik