V Klačne v noci NESPALI! Vystrájali tam MEDVEDE
23 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Dnešný deň sa v obci Klačno v Trenčianskom kraji pre jednu rodinu začal priam hrozivo. V nočných hodinách sa im na pozemok dostal nečakaný hosť, ktorý im poškodil oplotenie, na miesto bol okamžite vyslaný policajný zásahový tím. Keď na miesto dorazili, zistili, že v záhrade bolo hneď niekoľko "bylinožravých" šeliem.

 

„Dnes po polnoci v obci Klačno v okrese Prievidza medveď poškodil oplotenie pri rodinnom dome. O výskyte medveďa hnedého bol okamžite vyrozumený Zásahový tím – západ,“ píše polícia na sociálnej sieti. Po mnohých stretnutiach ľudí s medveďom za posledné týždne už nejde o nič výnimočné. Podľa polície sa na dvore rodinného domu malo premávať rovno päť medveďov, pričom všetky boli zahnané späť do lesa.

K stretu človeka s divou zverou našťastie nedošlo
Polícia miestnych vyzýva k opatrnosti. Radia, ako sa nepríjemnej návšteve vyhnúť. „Ak sa nachádzate v tejto oblasti, prosím, buďte opatrní a zabráňte prítomnosti potravín vonku, aby ste k vášmu obydliu  neprivábili divokú zver. Buďte ostražití a v prípade výskytu medveďa nás kontaktujte,“ vysvetľuje na sociálnej sieti polícia.
Medvede terorizujú aj obyvateľov na Kysuciach

Na zvýšený výskyt medveďov upozorňuje aj starostka obce Povina v okrese Kysucké nové mesto, Občanov vyzýva k zvýšenej opatrnosti, nakoľko podľa jej slove sa v blízkosti obce pohybujú medvede. „Prosíme občanov o zvýšenie opatrnosti! Registrujeme nahlásené pohyby medveďov v lokalitách Mazák, Podnové, Oblazisko, Skaličné a Besné. Ak nemusíte, v uvedených lokalitách a okolí sa radšej nezdržujte," informovala starostka na Facebooku.

Zdroj: Topky.sk

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik